BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.234,82
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'nin parmağındaki özel yüzüğe bakın!

AFRİN harekatının en büyük destekçisi olan Devlet Bahçeli partisinin Antalya kampına parmağındaki özel bir yüzükle katıldı. Yüzüğün ismi 'Afrin'di ve o gün takmasının özel bir nedeni vardı. İşte Bahçeli'nin yüzükle ilgili söyledikleri;

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya kampı dönüşünde bomba açıklamalar yaptı. Parmağına Afrin adını verdiği yüzüğü takan Devlet bahçeli, CHP'yi eleştirdi.  CHP’nin Afrin’e girilmemesi çıkışını yüzük üzerinden eleştiren Bahçeli şunları söyledi;

-“Afrin’e kadar kaç kilometre gitmişler askerlerimiz. Kapısına kadar gelmişler. Ne diyecekler? ‘Pardon dönelim’ mi diyecekler. Bu yüzüğü de özellikle taktım. Bu ne demektir? Üzerinde Türk bayrağı var, bir tarafında Selçuklu bir tarafında Yeniçeri var. Her zaman takılmaz. Sabah yüzüğü taktım. Bu yüzük Afrin’e gireceğimizin işareti”.

Devlet Bahçeli'nin parmağında taşıdığı yüzük de dikkat çekti. Bahçeli yüzüğe Afrin ismini vermiş. Bahçeli 'Sabah yüzüğü taktım bu Afrin'e gireceğimizin işareti' dedi. 

SİSTEMİN ADI : AY YILDIZ

2019’da hayata geçirilecek Cumhurbaşkanlığı sisteminin şifrelerini de anlatan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine, “ay yıldız” adını verdi. Elleriyle sembolleri tarif ederek, “ay yıldız yönetimini” anlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

-“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; güçlü yönetim, güçlü Meclis’le birlikte iki sütun üzerindedir. Güçlü Meclis; yasama, denetim, denge, güçlü yürütme ise Cumhurbaşkanı ve hükümetten ibarettir. Birisi etkin yasama denge ve denetim diğeri de cumhurbaşkanı hükümet. Etkin yasama ve denetim Türkiye’de tüm siyasi partilerin katılımıyla oluşacak olan 600 milletvekilini temsil ediyor. Diğeri ise halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanı ve onun kuracağı hükümeti temsil ediyor. O zaman etkin yasama, etkin denetim ve denge ise 600 milletvekilinden oluşuyorsa o şöyle bir ‘ay’dır. Cumhurbaşkanı ise hükümet olarak ‘yıldız’dır. O zaman 2019’da oluşacak olan sistemin adının milli ve yerli kavram olarak, ‘ay yıldız’ diyebilirsiniz. ‘Ay yıldız yönetimi’ adı. Gelecek ay yıldızlı al bayrağın altındadır. İttifak olur olmaz adına ne denirse denilsin. Ama Cumhurbaşkanı hükümet sistemi şöyle iki tane sütuna dayanıyor. Tek olmuş olsa sistem değişikliği çok çabuk çıkarılır. O zaman değiştirmek kaldırmak kolaydır. Çift olursa iki sütün üzerine inşa edilirse güçlü olur sarsılmaz.”

AK PARTİ 3 MADDE İLE GELDİ VE...

Bahçeli, Ak Parti ile yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin olarak, “henüz resmi bir şey iletilmiş değil. Anayasa değişikliği görüşmelerinde 32 madde ile gelinmişti ve 18 maddede mutabakat sağlanmıştı. Şimdi ise anayasa değişikliğindeki sistemin tersi oluyor. Üç madde ile geldiler, kaç maddede bitecek henüz belli değil. Yeni düzenlemeler eklenebiliyor, tartışılırken yeni bir durum akla geliyor. Ancak bir an evvel bitmesi gerekiyor” diye konuştu.