BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli'den yeni af açıklaması bayramdan önce...

Genel af çıkacak mı? Hükümetin olumsuz cevabına rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af ısrarı devam ediyor. Bahçeli'den afla ilgili yeni bir açıklama geldi. Bahçeli ''hükümet inşallah Ramazan Bayramı'ndan önce bir adım atar'' dedi.

Abone ol

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi MHP'nin af ısrarı sürüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı'nın "Af çıkacak geri dönüş yok" açıklasından sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'den afla ilgili yeni bir açıklama geldi.  Bahçeli ''hükümet inşallah Ramazan Bayramı'ndan önce bir adım atar'' dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel merkeze teşekkür ziyaretine gelen Mahkum Yakınları Derneği Enver Yılmaz ile yakınları cezaevinde tutuklu bulunan aileleri kabul etti.

BAHÇELİ TARİH VERDİ: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cezaevinde yakınları bulunan aileleri parti genel merkezinde kabul ederek, "Temennim odur ki inşallah Ramazan bayramı öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adım atarsa o bakımdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuyu istismar etmiyoruz. Bunları biz geçmiş dönemlerde de yaşadık. Çok sayıda af çıkmıştır. Bu defa da böyle bir affın yeni bir cumhuriyet hükümeti sisteminin oluşturduğu dönemde bütün siyasi partilerin desteğiyle çıkmasında yarar vardır diye düşünüyorum" dedi.

CEZAEVİ ŞARTLARI BU KADAR KALABALIĞI KALDIRMAZ: Bahçeli şunları söyledi: "Şu an cezaevlerimizde 235 bini bulan mahkum ve tutuklu bulunmaktadır. Bunların içerisinde büyük bir çoğunluk kader mahkumu olarak nitelendirdiğimiz kişilerdir. Cezaevi şartları bu kadar kalabalık mahkumu taşıyabileyecek durumda da değildir.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ VAR TÜRKİYE'DE: Bu sebepten dolayı yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir başlangıç var Türkiye'de. Üç evreli bir sistem değişikliği söz konusu. Bunlardan bir tanesi çok partili siyasi hayatımız şimdi de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir.

AF ÇIKACAK GERİ DÖNÜŞ YOK: MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı "Af çıkacak geri dönüş yok" dedi.Konya'da seçim çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı MHP'nin seçim vaatlerini yerine getireceğinin altını çizerek, MHP'nin son haftalardaki en önemli vaadi olan affın çıkacağını belirtti.

BU DÜZENLEME MUTLAKA YAPILACAK: Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de bu konuyu gündeme getirdiğini kaydeden Kalaycı, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Hapishaneler dolmuş vaziyette. Bunlar da dikkate alınarak bu düzenleme mutlaka yapılacak, bunun geri dönüşü yok artık.”