BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  DÜNYA

Devlet Bahçeli’den taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazar Turgut Özakman’ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Merhum Özakman heyecanla kaleme al...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazar Turgut Özakman’ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Merhum Özakman heyecanla kaleme aldığı eserleriyle milletimizin sevgi ve takdirini üst düzeyde kazanmış, geçmişimizin muhterem dönemlerini anlatma, tanıtma ve aydınlatma konusunda örnek olacak çalışmalara imza atmıştır. Bilhassa romanlarındaki duru Türkçesi, herkese hitap eden akıcı üslubu ve geçmişimizin öğrenilmesi hususundaki sorumlu ve şuurlu tavrı asla unutulmayacaktır" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, yazar Turgut Özakman’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. "Türki edebiyatının usta ismi, oyun yazarı, senarist ve hukukçu Sayın Turgut Özakman’ın vefatından çok büyük bir üzüntü duydum" diyen Bahçeli, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Merhum Özakman heyecanla kaleme aldığı eserleriyle milletimizin sevgi ve takdirini üst düzeyde kazanmış, geçmişimizin muhterem dönemlerini anlatma, tanıtma ve aydınlatma konusunda örnek olacak çalışmalara imza atmıştır. Bilhassa romanlarındaki duru Türkçesi, herkese hitap eden akıcı üslubu ve geçmişimizin öğrenilmesi hususundaki sorumlu ve şuurlu tavrı asla unutulmayacaktır. Merhum Özakman’ın hemen hemen tüm eserleri Türk klasikleri arasına girmeye namzet olduğundan şüphem yoktur. Bu düşüncelerle Çılgın Türkler’in müellifi, tarihin her devrindeki elleri öpülesi Çılgın Türkler’in hayranı merhum Turgut Özakman’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve Türk milletine başsağlığı temennilerimi iletiyorum."
(İHA)