BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli'den son dakika seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı son dakika açıklamada "AYM'nin seçim barajıyla ilgili kararını sabırla beklemek lazım" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı son dakika açıklamada "AYM'nin seçim barajıyla ilgili kararını sabırla beklemek lazım" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim barajıyla ilgili soruya Bahçeli, “Genel seçimlerin yapılmasına 1 yıl kala seçim mevzuatı üzerinde herhangi bir bir değişiklik yapılması bugüne kadar Türk siyasetinde görülmemiştir. Ama Anayasa Mahkemesi'ne yapılan müracaatlar çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'nin bir değerlendirme yapacağı basın yoluyla kamuoyuna ulaştırılmıştır. Sabırla Anayasa Mahkemesi'nin sayın başkanı ve üyelerinin düşüncelerini, tavırlarını ve kararlarını görmek lazımdır. Ondan evvelki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen bir AKP klasiğidir. Basın da buna yardımcı olmaktadır" dedi.

'Tunceli'ye gittiniz, Başbakan sizi Hakkari'ye davet ediyor' sorusuna Bahçeli, “O Türkiye'nin her tarafını gezsin, biz kendilerini koruruz" yanıtı verdi.

''Son MGK toplantısında ülkücülerin de paralel yapılanma olarak kayda alındığı ortaya çıktı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki soruyu Bahçeli, “Ülkücüler hiç kayıt dışı kalmadılar ki" diye cevapladı.