BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'den olay Sinan Oğan açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Oğan'ın adaylığı ve Almanya'nın sözde ermeni soykırımı kararı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın MHP'den ihraç edilmesi tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Meclis'te düzenlenen MHP Grup Toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtlaya Bahçeli, Sinan Oğan'ın adaylığı hakkında, "MHP'den ihraç edilmiştir. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Kasım sabahı MHP'nin ihraç kararını bozmuştur. İhraç kararı sonrası üyeliği konusunu gündeme getirmiştir. MHP ihraç kararındaki ısrarını sürdürmüş ve Yargıtay'a başvurmuştur. Yargıtay henüz bir inceleme yapmamıştır. Bize göre ihraç kararı verilmiştir, Yargıtay'dan da cevap alınmadığı için partimizin üyesi sayılamaz. Bu yargı yoludur, eğer kabul edilirse, partiye tekrar kabul edilir. 10 Temmuz'a kadar Yargıtay'ın bir karar vermesi gerekir" ifadesini kullandı.

VEZNECİLER'DEKİ TERÖR SALDIRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, Vezneciler'deki saldırı hakkında, "20 Temmuz 2015'ten bu yana büyükşehirler bombalanmış, işgal yıllarında görülmemiş sahnelere bana mısın denmemiştir? Bu nasıl bir devlet yönetimidir? İstihbaratın köküne kıran mı girmiştir, hükümetin kökü mü kurumuştur? Nerede bu devlet, nerede bu milli kudret?" dedi.

ALMANYA'NIN SOYKIRIM KARARI

Almanya'nın sözde Ermeni soykırımı hakkındaki oylamasına tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Biz sözde soykırım çamuru atan Haçlı yedekleri, Ermeni katliamlarını niçin konuşmaz? Türk milleti yer değiştirme kararı vermemiş olsa Türk milleti olmayacaktı. Tehcir yerindedir, bugün olsa yine yapılır. Alman parlamentosu tarih sayfalarını karıştırırken, 1914'te değil, aynaya baksın orada aradığını bulacaktır. İnsandan sabun yapacak caniliği mazimizde bulmak imkansızdır. Bize insanlık dersi vermesleri trajikomiktir" ifadelerini kullandı. 

RAMAZAN MESAJI

MHP lideri Bahçeli, Ramazan ayı nedeniyle şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan huzur iklimi, bereket ayıdır. Kıldığımız namaz, ettiğimiz niyet, iftardaki nimetler bize Ramazan'ın büyüklüğünü öğretir. Oruca dilimiz, bedenimiz ve kalbimiz de katılmadıktan sonra manevi muradımızın da gerçekleşmediğini bilmeliyiz. Hem harama el sürüp hem oruçlu olmak, ahmaklık değilse akıl körlüğü, inanç kıtlığıdır. 

Ramazan ayında İslam aleminin kendini gözden geçirmesi, aksayan yönleri üzerinde kafa yorması dileğimizdir. İslam toplumları devamlı suretle geriye gitmektedir. Bu gidişatın hiç de hayırlı olmadığı açıktır. Ortadoğu'nun İslam'ın özünden uzaklaştığı açıktır. İslam ülkelerinin yeni bir sıçrayışa ihtiyacı her zamankinden fazladır. Müslümanlar itikat, siyaset ve fıkıh eksenininde bölünmüştür. Bu kutuplaşma emperyalist ülkeler tarafından kullanılarak şiddetlendirilmektedir. İslam alemi takınmış, enerjisi tükenmiş ve geriye sarmaya başlamıştır."