BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
POLİTİKA

Devlet Bahçeli’den Metin Akpınar ve Müjdat Gezen değerlendirmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı sert sözlerle eleştiren CHP'li Özgür Özel'e tepki gösterdi. Bahçeli, Akar'a 2015'te Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmesi sonrası ziyaretinde verdiği mesaj yüklü hediyeyi açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Hulusi Akar ile CHP'li Özgür Özel arasındaki tartışmaya değinen Bahçeli, şunları söyledi:

EN BÜYÜK ZARARI O ŞAHIS GÖRÜR "Türkiye'yi çok üzmüştür. CHP'nin grup başkanvekili olan şahsiyet televizyonlarda milletimizin de gözlerinin önündeki o çirkin üslubu ne CHP'ye bir fayda sağlar ne kalkar Türkiye'ye bir fayda sağlar buradan en büyük zararı o şahıs görür. Siyaseten itibarı sıfırlanmış olan bir kişi olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir. Bu söyleyeceğimi nasıl yorumlarsınız onu bilemiyorum ama 16 Ağustos 2015'te Sayın Hulusi Akar paşa genelkurmay başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir görev değişikliği sebebiyle genelkurmay başkanlığı görevini üstlenmiş olanlara tebrik ziyaretine gideriz başarılar dileriz. 2015'te Akar paşayı ziyaret ettim. Orada diğer genelkurmay başkanlarında yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim.

KUR'AN, BAYRAK VE SİLAH Akar paşaya Kur'an-ı Kerim Türk bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Ondan evvel niye verilmedi? 15 Temmuz'u gelişmeleri dikkate aldığınız vakit bunda ömsanemli bir şey oldu yani aklımızdan geçen geleceği okuma demeyeceğim ama anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. Bu bir hediyedir sembolik şey olarak. Kur'an-ı Kerim bayrak ve silah.

BASKIYI YERİNE GETİRMİŞ OLSAYDI BUGÜN BURADA BİR TOPLANTI OLMAZDI Hediyenin unsurları. O günden sonraki gelişmeleri dikkate alınca bunu verdiğime çok memnun olduğum kanaatindeyim. Hulusi Akar paşa Kur'an'a bayrağa silaha sahip çıkmıştır. Kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirmiş olsaydı bugün burada bir toplantı olmazdı. CHP siyaseten olarak söylüyorum bir çekidüzen vermelerinde yarar var. TBMM'de o hırçın ne dediğini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan burada Hulusi Akar paşamız olmuştur. Kutluyorum kendisini.''

Sitene Ekle
Etiketler