BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den Mahçupyan'a tepki

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Etyen Mahçupyan'ın "Bölgede kamu düzeni PKK'nın elinde" sözlerine sert çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın "Kamu düzeni bölgede şu anda devletin değil, PKK'nın elinde" sözlerine sert çıktı.

Devlet Bahçeli, Mahçupyan'a, "Bu danışman dikişi patlayan yama gibi açıldıkça açılmış, kamu düzeninin bölgede şu anda devlette değil PKK’da olduğunu keyif içinde, bir telaş ve kaygı hali göstermeden duyurmuştur" dedi.

DANIŞMAN DİKİŞİ PATLAYAN YAMA GİBİ AÇILDI

Etyen Mahçupyan'dan, "Mahçupyanlığıyla tanınan bir danışman" diye bahseden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Başbakan’ın, kalemini millet aleyhine kullanan ve Mahçupyanlığıyla tanınan bir danışmanı, katıldığı bir televizyon programında; PKK’nın süreç boyunca çok şey kazandığını açıklamıştır. Bu bizim için yeni bir şey değildir.

Bu danışman dikişi patlayan yama gibi açıldıkça açılmış, kamu düzeninin bölgede şu anda devlette değil PKK’da olduğunu keyif içinde, bir telaş ve kaygı hali göstermeden duyurmuştur. İşte gerçek Türkiye tablosu budur ve çözülme sürecinin hangi badirelere yol açtığı ortaya çıkmıştır.

ETYEN MAHÇUPYAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan'ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, geçen hafta katıldığı bir canlı yayında şunları söylemişti:

"Çözüm süreci iki taraflı bir süreç. Taraflardan biri ben yokum derse süreç biter. PKK da süreç boyunca çok şey kazandı. Selahattin Demirtaş gibi herkesin beğendiği bir siyasetçi çıkardılar. Meşruiyet kazanma yolunda mesafe aldılar. Bölgede güçlerini pekiştirdiler. Öyle ki kamu düzeni bölgede şu anda devletin değil PKK'nın elinde. Başbakan bu yüzden kamu düzenine vurgu yapıyor."

devlet-bahçeliden-kobani-ve-peşmerge-bombalari.gif