BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli tehdide boyun eğmeyecek!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kaset olayı ile ilgili konuştu. Bahçeli 'Yel kayadan birşey alamaz. Arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz' dedi.

Abone ol

Yeni kaset iddialarıyla istifa yönünde baskı yapılan MHP lideri Devlet Bahçeli, rest çekti. Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceklerini söyleyen Bahçeli bütün siyasi sorumluluğu, vebalini üzerine aldı ve "Artık kimse istifa etmeyecek" dedi.

İstifa etmesi için bugüne kadar süre verilen MHP Genel Başkanı Devet Bahçeli, değerlendirmelerde bulundu.Devlet Bahçeli, tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceklerini söyledi. Bahçeli, "Arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz" diye konuştu.

KASETLERİN GEREKÇESİ!
MHP'deki kaset skandallarının ardında yakan sosyolojik gerçeği yine bir MHP'li açıkladı. İşte bir MHP'linin ağzından kasetlerin arka yüzü...
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BAHÇELİ MEYDAN OKUDU

MHP Lideri Devlet Bahçeli, iddialarla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında şunları dedi: "Karanlıkta kalan, ne idüğü belirsiz olan bir internet sayfasını ve onun ortaya koyduğu bazı tehdit ve şanaj altındaki görüşlerine, bütün medya kapısını açmış, sabahtan bu yana yayın yapıyor. Anlaşılan Türk medyası tarafsız değil.

MHP üzerinde 12 Eylül referandum öncesinden başlayan ve 12 Haziran milletvekiliği seçimlerine kadar, sürecini takip eden bir karalama faaliyetleri devam ediyor. Bu faaliyetlerin yapıldığ sırada, yine nereden yayınlandığı belli olmayan bir internet aracılığıyla kaset siyaseti ortaya konulmuştur. MHP, ahlaklı ve dürüst yaklaşımı ile muhatap olan adayları, adaylıktan ve parti üyesi olmaktan çıkarmış ve kamuoyuna çok açık bir şelide kamuoyuna bildirmiştir.

Buna karşılık siyasi iktidar, kaset siyaseti yürüterek, anayasal suç işleyen bu unsurlara karşı tedbir alıp almayacağını sormuştur. Başta Başbakan, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başlanlığı hiç birşey yapmamıştır.

MHP'ye yönelik mektup altında, metin yayınlandı ve medya buna sarıldı. Bunu habercilik zannetmişlerdir. Onlar da, bunda cesaret ederek ikinci mektup ayınlayarak, ikinci kaset olduğunu iddia etmektedir.

MEYDAN OKUDU

Kimin elinde, ne kaset, ne bilgi var ise bu internet aracılığıyla kamuoyuna duyursunlar. Medya, dizi film gibi 24 saat yayınlasın. Nereye ulaşmak istediklerini hep beraber görelim. Bilinmesi gereken, MHP her şeye katlanır. Kendi aleyhinde de olsa, her tedbiri alır. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' der. Ancak bir şeye katlanmaz. Tehdit ve şantaja boyun eğmez.

"VEBALİ ÜZERİME ALIYORUM"

Hal böyle olunca, MHP lideri olarak yoluma devam edeceğim. Şu saate kadar başta TRT olmak üzere, diğer medya kanalında yazılan isimlerin hiçbirini istifaya davet etmeyeceğim. Görevlerini yerine getirecekler. Bütün sorumluluk ve vebali üzerime alıyorum.

Artık, Yargı da ses yok. Savcı, gecikmeli çalışıyor. MİT, vurdum duymaz. İstihbarat Daire Başkanlığı'nın ne yaptığı meçhul. Siyasi irade ise siyasi malzeme olarak kullandığı ortamda bunları Allah' a havale ediyoruz. Allah'a sığınıyor, milletime güveniyorum. Bu arkadaşlarla 12 Haziran seçimlerine katılacağım.

"BU PATRONLAR KENDİLERİNE YAZIK EDER"

ABD uzantısı olan kasetten değil, hem kendimin, hem MHP'nin geleceğini belirleyecek olan milletimden aldığım güçle seçime gireceğim. Bundan sonra, medya daha dikkatli ve taraflı olsun. Çoğaltan etkisi yaratarak, kamuoyunu iktidar lehine kullanmasın. Bu patrdonlar birgün kendilerine yazık eder diye düşünüyorum."

GÖZLER MHP'LİLERDE...

Listede ismi geçen isimler ne dedi? Bir internet sitesinde yayınlanan ve Devlet Bahçeli'nin 6 kurmayının daha kaseti olduğu iddiası dile getirilen haberin ardından gözler ismi geçen MHP'lilere çevrildi.

Daha önce kaseti çıkan 4 kişinin adaylıktan çekildiği MHP'de ismi geçen kişilerden açıklama geliyor. Kadınlarla uygunsuz vaziyette görüntülerinin olduğu ve istifa etmezse yayınlanacağı tehdidinde bulunulan isimlerden biri olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, internet sitelerinde yer alan iddiaların, ''iftira'' olduğunu belirterek, ''MHP'ye zarar vermek için bunlar gündeme getiriliyor'' dedi.

''Yapılan iftiradır'' diyen Çakır, bu tür konuların MHP'ye zarar vermek için gündeme getirildiğini ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, hakkında bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların "komplo" olduğunu belirterek, istifayı düşünmediğini söyledi.

Ekici, yaptığı açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağını, yasal hakkını arayacağını belirtti.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ekici, "Alnım açık. Yüzüm ak. Bu bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum" dedi.

video