BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den 'eyalet' şoku! Erdoğan'a seslendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin referandumla ilgili sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, üstü kapalı bu ismin görevden alınmasını istedi.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin eyalet sistemiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Danışmanların görevden alınması imasında bulunan Bahçeli, o sözler nedeniyle kararın değişmeyeceğini söyledi.

Devlet Bahçeli, NTV- Star TV ortak yayınında Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı. Çelik'in Cumhurbaşkanı Şükrü Karatepe'nin "eyalet sistemi önerisiyle" ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Son iki günde ülkücülerin kararı ne olur düşünülmesi gerekir" diye konuştu. Çelik'in peki bu danışmanlar oyları etkiler mi sorusuna ise Bahçeli "etkilemez" cevabı verdi.

Devlet Bahçeli NTV ile ortak yayınlanan Star TV canlı yayınında eyalet bombasını patlattı. Gecenin en çok konuşulan konusu Nazlı Çelik'e verdiği bu demeç oldu.

İşte Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşen o sözleri: "Bu açıklamayı yapanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hedefini sabote ediyorlar veyahut da iç pazarlıkla görevlendirilmiş pazarlıkçılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Şimdi eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor ve kabulleniyor ise o zaman bu iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter sistem düşüncesinde olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım.

"ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM"

Her şeyi yakından takip eden cumhurbaşkanı, başbakan geçmişte Kayseri'de bir belediye başkanlığı yapmış başka bir özelliği olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye'yi sabote edecek cümleleri kullanmasını anlamakta zorlanıyorum ve kabul de etmiyorum.

"GÖREVDEN ALIRDIM"

Böyle danışman olmaz. O zaman cumhurbaşkanının emeğini, başbakanın emeğini ve MHP'nin kararını sabote eden bir siyasetçi konumundadır. Benim danışmanım olsa o saatte görevden alırdım."