BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den Dilek Öcalan yanıtı

MHP lideri Bahçeli, Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın 'katip üye' olarak Başkanlık Divanı kürsüsünde yer almasına tepki gösterdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dilek Öcalan'ın Meclis'e girmesiyle ilgili "Gazi Meclis'in ruhuna ters düştü" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, makamında kabul ettiği Cumhuriyet gazetesi yayın ekibinin sorularını yanıtladı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE ZÜRAFA BENZETMESİ

Koalisyon seçeneklerine kapıyı kapatan Bahçeli, koalisyon tahminini, HDP’nin de destekleyeceği AKP-CHP olarak açıkladı. Çözüm süreci için "Çözümü bugüne kadar tanımlayan olmamıştır. “Zürafa gibi.” Tanınması kolay, tanımlanması zordur. Bu çözüm de neyin nesidir?" ifadelerini kullanan Bahçeli, HDP'yi yok saydıklarını söyledi.

BAYKAL'A DİLEK ÖCALAN SİTEMİ

"Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan, Meclis’teki yemin töreninde Divan’da sorumluluk üstlendi. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, şöyle yanıt verdi:

"Deniz Baykal Bey’den biraz hassasiyet beklerdim. İmralı canisinin yakını gibi birinin Divan’da yer alması Gazi Meclis’in ruhuna ters düştü. Yoksa bizim kişiyle problemimiz yok. Onlar Adana’nın Yakapınar köyünde kaldılar uzun süre. Adana’da kendilerini rahatsız eden bir durum olmadı. Güvenlik güçleri de korudular. Bizi oraya getiren zihniyetle problemimiz var bizim."