BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den çok sert sözler!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da konuştu. Seçim vaatleriyle ilgili eleştirilere de cevap veren Bahçeli çok sert konuştu.

Abone ol
MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu'nun Mersin'de kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Davutoğlu'na gereken cevabı 7 Haziran'da seçmenin vereceğini söyleyen Bahçeli, çözüm sürecinde "barış" diyen iktidarın "batışın kapısını araladığını" ileri sürdü. İşte Bahçeli'nin o çok sert sözleri;

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın İstasyon Meydanı’nda halka seslendi. Bahçeli, alana partili gençlerin kol kola girerek oluşturduğu güvenlik koridorundan geçerek girdi. Bahçeli’nin gelişi nedeniyle kent içinde 800 polis görev yaptı. Kadınlar, üzerinde ’Bizimle yürü Aydın’ yazılı mavi fular taktı. Bahçeli, ’Ne mutlu Türkü’m diyene’ sloganıyla alana girdi. Alan üç hilalli MHP bayraklarıyla donatılırken, Atatürk, Bahçeli ve merhum Alpaslan Türkeş’in fotoğraflarının olduğu bayraklar asıldı. Aşırı sıcak nedeniyle özellikle yaşlılar zor anlar yaşadı. Bahçeli alana girdikten sonra güvenlik bariyerlerinin kaldırılmasını istedi. Bir parti yöneticisi, "Bizim bariyere ihtiyacımız yok halkımızla kucaklaşmak istiyoruz" dedi ve bariyerler kaldırıldı.

ÇÖZÜM SÜRECİNE GÖNDERME
 
Mitingteki konuşmasında annelerinin gözyaşlarının istismar edildiğini, korkularının üzerine oynandığını iddia eden Bahçeli, analar ağlamasın denilerek ihanetin perlendiğini ileri sürdü. Bahçeli şöyle konuştu;
 
"Taviz ve teslimiyet mesaisine kaldılar, analar ağlasın sözünün arkasına saklandılar. ’Açılım’ dediler; açılmadık, yarılmadık bir şey bırakmadılar. ’Barış’ dediler, batışın kapısını araladılar. Analarımız ağlamaya devam etti. Teröriste ’Dağdaki genç’ dediler, şehit analarını bir kez daha ağlattılar. Mehmetçiklerini ensesinden vuranlarla BOP kafesine girdiler.
 
DAVUTOĞLU'NA ELEŞTİRİ 

2002 yılına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi silahlarını kullanmadığını söyleyen Davutoğlu! Terörü 2002 yılında sıfırlayan Türk Silahlı Kuveetleri’dir. Bugün süngü düşmüştür. Bugün terörle mütareke ve müzakere hayasızca ilerletilmektedir. Polisleri karakollara hapseden Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kışlaya sıkıştıran özel adamlarıyla birlikte Davutoğlu ve Saray’daki ağasıdır. Savurduğu yalan öğüttüğü aldatmadır. AKP’nin teröre yanaşmasını ve bölücülüğü okşamasını doğru buluyor musunuz? Terörle masa kurup Türkiye’yi parçalama niyetini meşru görüyor musunuz? Davutoğlu’nun yere ve zamana göre farklı konuşan diline inanıyor musunuz? Başbakan desteksiz atmaktan rahatsız olmamaktadır." 
 
’ÇEYREK BAŞBAKAN’

Çeyrek Başbakan düşe kalka 7 Haziran’a gitmektedir. Başbakan, belirsiz ve tanımsız bir şahsiyettir. İpleri Erdoğan’ın eline vermiştir. Başkanlık sistemi için mücadele veren Truva atıdır. 7 Haziran’dan sonra her şartta süresi dolacak, buruşturulup kenara konacaktır. Erdoğan’ın başkanlık rüyası gerçek olursa Davutoğlu’na ihtiyaç kalmayacaktır. 
 
’ŞEREFSİZLERE SESLENİYORUM’
 
Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira ulaşım desteği vermek, evi olmayanlara her ay 250 lira kira yardımı yapmak için bizimle yürü Aydın. Mazotta, gübrede, ilaçta, yemde, fidede ÖTV ve KDV’yi kaldırmak için, mazotu 1 lira 75 kuruşa indirmek için bizimle yürü Aydın. Şerefsizlere sesleniyorum. Yarın kaçacak delik arayacaksınız."