BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli'den Burhan Kuzu bombası!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, MHP Lideri Devlet Bahçeli'den çarpıcı bir açıklama geldi. Bahçeli AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun adaylık için kendisini ziyaret ettiğini söyledi.

Abone ol

TBMM'deki makam odasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli TBMM Başkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

Meclis Başkanlığına MHP'nin bir aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusu üzerine ise Bahçeli, MHP'nin geçmişten bu yana Meclis Başkanlığı seçimlerinde ilkeli davrandığını ve parti içinden bir aday çıkardıklarını hatırlatarak, yine bu ilkelerine devam edeceklerini ve bir aday çıkartacaklarını bildirdi.

MECLİS BAŞKANINI KOLAYLIKLA SEÇER

Meclisin bugünkü yapısına bakıldığında 3. turda 276 sayısı bulanarak Meclis Başkanının kolaylıkla seçileceğini ifade eden Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçiminin köklü bir tartışma ve kamplaşmaya zemin teşkil etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

BURHAN KUZU BENİ ZİYARET ETTİ

Bir soru üzerine, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun da Meclis Başkanlığına adaylık konusunda kendisine ziyarette bulunduğunu aktaran Bahçeli, "Böyle bir düşüncesinin olduğunu ifade ettiler. Biz de gelişmeleri takip ettiğimizi söyledik." diye konuştu.

Devlet Bahçeli'den hükümete seçim barajı teklifi!

GAZETECİLERE ESPRİLİ CEVAP

Bu gibi konularda zaten hemen erken cevap verilemeyeceğini belirten Bahçeli, esprili bir şekilde "Siyasilerin de çok kurnazca bir tabiri var, yani aslı astarı olmayan: Yetkili organlarımızda değerlendireceğiz... " ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, Mecliste bugüne kadarki yönetim şeklinden önemli dersler çıkartabilecek, Meclisi verimli çalıştırabilecek ve çatışmalardan uzak tutacak anlayışta birisinin Meclis Başkanı olması gerektiğini belirtti.

İSMAİL KAHRAMAN'I CHP'YE SORMAK LAZIM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yönetimini nasıl değerlendirdiği sorusunu ise Bahçeli, "Bizim bir şikayetimiz olmadı İsmail Bey ile. Onu CHP'ye sormak lazım." diye yanıtladı.