BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den akillere zehir zemberek sözler!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Akil insanlar toplantısı hiçbir sonuç vermemiştir. 63 boş insan, Sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Akil İnsanlar Heyeti'yle görüşmesine yönelik, "Akil insanlar toplantısı hiçbir sonuç vermemiştir. 63 boş insan, Sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir. Bir sonuç vereceği yok. Bunlar oyalama taktikleri. Bunlara da ihtiyacı yok" dedi.

HİÇ BEKLENMEYEN OLAYLARLA KARŞI KARŞIYA KALINDI 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediye başkanları toplantısının ardından Kemer ilçesine geçti. Burada partisinin Kemer Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan kapalı spor salonunun açılışını yapan Bahçeli, burada toplanan partililere seslendi. Kobani'deki çatışmalar bahane edilerek Türkiye genelinde yaşanan sokak eylemlerine değindi. Türkiye'nin şu anda önemli sıkıntılar içinde olduğunu belirten Bahçeli, Güneydoğu başta olmak üzere büyük şehirlerde hiç beklemedikleri olaylarla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

KÖKÜNÜN KAZINMASI LAZIM 

Bahçeli, şöyle konuştu: "Okullar yakılıyor, kaymakamlık, emniyet binaları, basılıyor, tahribat yapılıyor, bayrak indiriliyor, Atatürk büstleri yerlerde süründürülüyor. Türkiye'de bir anarşizm, bir ayaklanma, Türkiye'yi her yönüyle geriye götürebilecek davranışlar, çirkince haince sergileniyor. Bunun böyle devam etmemesi gerekiyor.

Hiçbir kimseye ödün vermeden, bu eylemlerde bulunanların kökünün kazınması lazım. Bu dönem içerisinde 42 tane ölüm olayı olmuştur. Emniyet, silahlı kuvvetler mensubu değerli kardeşlerimiz şehit olmuştur. Hala bir takım, ülke dışındaki amaçlar doğrultusunda Türkiye'yi istismar ederek eylemleri sürdürmek isteyenler var. Bunlarda cesaret varsa, bunların gözü gönlü Suriye topraklarındaysa, oralarda bir bağımsız devletçik kurma hevesinde olanlara destek vermeyi düşünüyorlarsa İstanbul'u yakmanın, garibin yuvasını yıkmanın ne manası var."

IŞİD'LE BOĞUŞUN!

Eylemleri yapanların Türkiye'yi rahat bırakmasını isteyen Bahçeli, "Kendilerine güveniyorlarsa, kendinize güveniyorsanız, cesaretiniz varsa gidin IŞİD'le mi boğuşacaksınız, kiminle boğuşacaksanız boğuşun" dedi. Bahçeli, vatandaşları eylemlere karşı duyarlı ve sabırlı olmaya davet etti.

AKİL İNSANLAR TOPLANTISI OYALAMA TAKTİKLERİ

Buradan Kemer Belediyesi Göynük ek hizmet binasına geçen Bahçeli, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Akil İnsanlar Heyeti'nden 30 isimle yaptığı toplantıyı sorması üzerine Bahçeli şöyle cevap verdi: "63’lükleri kastediyorsunuz değil mi? Akil insanlar toplantısı hiçbir sonuç vermemiştir. 63 boş insan, oyalanmak için Sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir. Daha önce Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey aynı yerde, aynı toplantıyı yapıyordu. Şimdi de Sayın Davutoğlu aynı yerde aynı toplantıyı yapıyor. Bir sonuç vereceği yok. Bunlar oyalama taktikleri. Türkiye’nin bunlara harcayacağı zamanı yok, Bunlara da ihtiyacı yok."

Bahçeli, erkem seçim tartışmalarıyla ilgili olarak da partilerinin herhangi bir zamanda yapılacak seçimlere hazır olduğunu belirtti.
aa_picture_20141019_3567350_web.20141019172106.jpg