BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli: Meydanı boş sanmayın!

MHP Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli, çözüm süreci konusunda ilk kez bu kadar sert konuştu: Meydanı boş sanmayın!

Abone ol

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli, çözüm süreci için ilk bu kadar net konuştu.

Devlet Bahçeli, "İçimiz kan ağladı vakur duruşumuzu bozmadık. Dişimizi sıktık sabrettik ve bekledik. Ama bıçak kemiğe dayanmıştır. Demokratik anlayışımızı teslimiyetle karıştırmayın. Sorumlu duruşumuzdan meydanı boş sanmayın. Vatan ve millet aşkımızı sınamaya asla kalkışmayın" dedi.


BİLİYORUM TAHAMMÜLSÜZSÜNÜZ...

MHP Lideri Devlet Bahçeli, saat 11.00'de büyük bir coşkuyla kurultay salonuna geldi. Bahçeli, herkesi selamlayarak yerine geçti. Devlet Bahçeli, saat 11.20'deki konuşmasına Nevruz'u kutlayarak başladı.

Türklüğün kalbinin MHP Kurultayı'nda attığını belirten Bahçeli, Ankara'nın ebedi başkent olduğunu vurguladı. 

Devlet Bahçeli, Kürtçede 'başkan' anlamına gelen kelimeyi kullanarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Serok Ahmet' diye hitap etti.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İMRALI, KANDİL VE BEŞTEPE'DE...

Türklük ve Türkiye sevdası ile kavrulan değerli dava arkadaşlarım. Sevgili bozkurtlarım, asenalarım. Yeni bir günde yeni bir diriliş destanı yazmak yükselen Türkiye’nin ülküsü ile yeni ümitlerle coşmak için beraberiz. Türk’ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz, birlikteyiz. Bugün Nevruz’un güzelliklerin merkezi olmasını diliyorum. Kucaklaşmak ve kararlılığımızı göstermek için buradayız. Türkiye’nin gözü kulağı bu salondadır. Türklüğün kalbi bu salonda atmaktadır.

Biliyorum vatanı esaret altına alanlara tahammülsüzsünüz. Görüyorum ki kalplere kızgın hançer gibi AKP'li yılları silmek için hazırsınız. Türkiye'nin geleceği sizlere bağlıdır.

Bu salondan yükselen ses milli onur ve vicdanını gür sesidir. İnancım odur ki, bu ses İmralı ve Kandil'de yankılanacak. Beştepe'den duyulacak, 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır.

Bizim yolumuz bellidir. Haram yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Bu yolda Türk milletinin kardeşliğini sarsmak, İmralı canisiyle tezgah kurmak yoktur. Bu itibarla bizimle yürü Türkiye!

MHP BÜYÜK KURULTAYI'NDAN FOTOĞRAFLAR

BUNLAR ÇANAKKALE'Yİ TEK KURŞUN ATMADAN TESLİM EDERDİ

Süleyman Şah ve Saygı Karakolu’nun havaya uçurup kaçanların, Çanakkale kahramanlarından bahsetmesi yüzsüzlüktür. Bunlar için PKK’nın gölgesine sığınmak itibardır. Bunlar Çanakkale’de olsa tek kurşun atmadan vatanı teslim ederlerdi. Bunlarda milli namus yoktur, milli halsiyet kadavra halindedir. Erdoğan’a göre vatan kupon araziden farksızdır. Bize göre ise vatan namustur.

Aziz atamız Dedekorkut soy soylamış ve demiştir ki el olma, elin olma, elden olma el olan elin olan, elini de kolunda vatanını da bayrağını da dini de namusunu da kaybedecektir.

Yurt içinde 349 yurt dışında 34 ayrı devlettin sınırları içinde bulunan 78 şehitliğimiz nasıl izan edilecektir. Madem güvenlikle ilgili riskler hat safhada ise her seferinde toprak mı vereceğiz.

BAHÇELİ YENİDEN GENEL BAŞKAN

15 bin kişinin katıldığı kurultayda 1160 delege oy kullandı. 1149 geçerli oyun tamamını alan Bahçeli, yeniden MHP'nin Genel Başkanı seçildi.

VATAN TOPRAĞI KORUNAMAMIŞTIR

Vatan kanla alınmıştır. Son damla kana kadar teslim edilmeyecektir. Türk millettin son ferdi şehit olmadıktan sonra düşmeyecektir. AKP ile beraber bayrak inmiş vatan gitmiş devlet dibe vurmuştur. Türkiye utanç yaşamaktadır. IŞİD tehdidi karşısında bölgenin en güçlü ordusu ile vatan toprağı korunamamıştır.

Milletçi hareket Türk milletinin duygularına tercüman olmuştur. Biz vatan kutsal milleti aziz biliriz. Milli birliğimiz üzerinde titreriz.

Geldiğimiz yerleri unutmadık göçtüğümüz toprakları hafızamızdan çıkarmadık. Vatanın tapusu şehitlerimize zimmetlidir. Milliyetçiliğimize modern karakterini kazandıran, milleti egemen kabul etmesidir. Türk milletçiliği haklı olarak yaşanmış çöküşlerden beka kaygısı yaşamaktadır. Çöken imparatorluktan devlet çıkaran Türk milliyetçiliğidir. Biten umutları tazeleyen Türk milliyetçiliğidir. Bizim milliyetçiliğimizde demokrasi vazgeçilmezdir. Irkçılığı ve otoriter sistemleri tümdün reddetmektedir. Milliyetçiliğin kötü gösterme emeli çağdaş olmanın inkarıdır.

aa_picture_20150321_4843279_web.jpg

DİYARBAKIR'A SERT MESAJ

Tarihin tekerrür etmesi, travmaların bir kez daha yaşanmaması öncelikli isteğimizdir. Milleti yıkılmaz haline getiren milli kültür Türkiye’de yıkılmak istenmektedir. Milletçiliği ayaklar altına alan Erdoğan’ın çabası boşuna değildir. Ne mutlu Türk’üm sözünden çekinen Erdoğan’ın zalimlere hizmet ettiği çok açıktır. AKP’nin iktidar olduğu yıllarda birlik ve kardeşlik hukukumuz ağır bedeller ödemiştir. Nevruz bayramının kimler tarafından kundaklandığı ortadadır. Nevruz Türk coğrafyasının birlik, bolluk ve bereket simgesidir. Nevruz bir mevsimsel dönüş değil barış ve kardeşlik bayramıdır. Türk milleti Nevruz günü Ergenekon’dan çıkmıştır. Nevruz barış huzurun tohumcuklarının açtığı, kenetlenme ve kucaklaşma vesilesidir. Fakat Nevruzda hainler sokaklara çıkmaktadır. Diyarbakır’da ihanet mektupları okunmaktadır. Türk milletini varlığı ufalanmaktadır. Nevruz kirletilmektedir. Bölücü hainler Nevruz bayramını da sahiplenmektedir.

Biz yapmak için uğraşıyoruz onlar yıkmak için çırpınıyor. AKP’de bu şirlete yardım ediyor ön açıyor. Türkiye’nin geleceğini ateşe atmaya yeltenen bölücü hainler yaktıkları ateşini içinde kül olacaktır. Türkiye’nin önünü aydınlatacak ateş bugün bu salonda MHP’nin yaktığı ateş ile körüklenmektedir.

İmralı canisin mesajı okunacakmış. Bebeklere kurşun sıkan hainin ne diyeceği günlerdir konuşulmaktadır. PKK’nın siyasi kolu, AKP’nın kopyalanmış hali gün aşırı İmralı’dadır. Türkiye pazarlık masasındadır. Öcalan ne istersen AKP’ye yaptırmaktadır. Türk milleti böylesi çürümüş iktadırı hiç görmemiştir. Terörist başının 10 maddelik metni saraylarda okunmuştur. Bölünme manifestosu ise ihanet resmilik kazanmıştır. Bu 10 madde Türkiye’nin bölünmesinin yol haritasıdır. AKP ile PKK’nın yeni demokratik cumhuriyeti bu esaslar üzerine inşa edilecektir.

KADİR İNANIR'A SERT SÖZLER: YEŞİLÇAM KALINTILARI HANGİ FİLMDE FIRILDAĞI ÇEVİRECEK

AKP hükümeti Türkiye’nin bölünmesi için PKK ile söz kesmiştir. Yeni anayasa AKP ve PKK’nın ihanet sertifikası olacaktır. PKK silah bırakmamış silahtan vazgeçmemiştir. Buna da niyeti yoktur. İhanet müzakereleri silah tehdidi altında sürmektedir. Erdoğan başkanlık ihtirasları ile PKK’nın Türkiye’yi bölme emelleri kesiştirmiştir. 4 parçalı Kürdistan Erdoğan ve Öcalan’a çözülme şartnamesi ile ihale edilmiştir. Erdoğan’ın meydan meydan dolaşarak 400 milletvekili çığırtkanlığı yapmasını arkasında yatan zihniyet budur.

Anayasa suçu işleten koltuk ve bölünme hırsıdır. Şimdi de Öcalan’ın isteği doğrultusunda izleme heyeti kurulmuştur. Bu heyet neyi izleyecek neleri seyredecektir. Sözde sanatçılar sözde gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK’nın boğazda demlenen adamları hangi film fırıldağı çevireceklerdir.

AKP İKTİDARI TÜRKİYE'YE İHANET ETMİŞTİR

PKK ile görüşüyorsun dediğimizde inkar yolunu tercih etmişti ancak şerefsizliğin kimin anlına yapıştığı açığa kavuştu. Doğu’da Kürt sorunu yaygarasını kopara batıda ne Kürt sorunu diye Erdoğan’dır.

Erdoğan her şey olmuştur ama bir tek Türk olamamış bir tek Türklüğü içine sindirememiştir. Bu zihniyet diyor ki Türk sadece bizim ülkemizde etnik anlam taşır. Türklüğü etnik seviyeye indiren Kürt kardeşlerimizi siz biz diye ayıran Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması talihsizliktir.

Mehmetçiğe hayatı zindan eden adam yine kılık değiştirmiş, vatanı satan kişi bir ke daha sözünden dönmüştür. Modaya uymuş, bir zaman işbirliği yaptığı çevrelere tüm günahı yüklemiştir. Erdoğan’ı her önüne gelen kandırıyorsa Türkiye batmış demektir. Onun bunu ağzına göre iş yapıyorsa Türkiye çukurda demektir. İhanet en aşağılık suçların başında gelmektedir. AKP iktidarı Türkiye’ye ihanet etmiştir.

DEVLET DOĞU'DA GÖRÜNMEZ OLDU

Hükümet İmralı’nın maskarası Kandil’in oyuncağı olmuştur. Bundan cesaret alan bölücü hainler iyice azmıştır. Devlet Doğu’nun bazı bölgelerinde görünmez olmuştur. Bayrak yakılmaktadır. PKK bazı bölgelerde fiili varlığını ilan etmiştir. Yol kesip kimlik kontrolü yapmışlar çadır mahkemeleri kurarak yargılama bile yapmışladır. Atatürk heykelleri yıkılmakta terörist heykelleri dikilmektedir. AKP bütün bunların karşısında sessiz ve tepkisizdir. KCK bölgede adeta egemenlik yetkileri kullanırken AKH hala güzel şeyler olacak masallarıyla Türk milletini oyalamaktadır. PKK üniversiteleri örgütlemiştir. Hükümet sessiz ve umursamazdır. Güvenlik güçleri sinmiş, terör örgütü at koşturmaktadır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun alçakça şehit edilmesinin acısı yüreklerimizdedir. Kimsenin kuşkusu olmasın ki bu kanın hesabı bir gün sorulacaktır.

Tarihte hainlerin başına ne geldiyse bugünün hainleri de bekleyen aynısı olacaktır. Türk milleti ihanete geçit vermeyecektir. Türkiye cumhuriyet tarihinin en alçak ihaneti ile karşı karşıyadır. Bölünme tehlikesi kapıdadır. Türkiye kardeş kavgasına sürüklenmekte, sözün bittiği yere gelinmektedir. Bu hesapları boşa çıkarmak için ayağa kalkmak tarihi görevdir.

İMRALI'DAKİ KATİL LİDERLİK YAPAMAYACAK

Büyük Türk milletin birliği ve dirliği en değerli hazinemizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi büyük Türk milletidir. Türk milleti devletinden isminden ve milli kimliğinde vazgeçmeyecektir. Kürt kökenli kardeşlerim bu milletin ayrılmaz ve yeri dolmaz mensupladır. İmralı’daki katil Kürt kökenli kardeşlerime liderlik yapmayacaktır.

AKP PKK anlaştı diye iki dilli parçalı toplum yapısına dönülmeyecektir. Etnik köken farklılıkları bahanesi ile bu çatı yıkılmayacaktır. Bunu herkes bilmeli boş hayaller peşinde koşmamalıdır.

İçimiz kan ağladı vakur duruşumuzu bozmadık. Dişimizi sıktık sabrettik ve bekledik. Ama bıçak kemiğe dayanmıştır. Demokratik anlayışımızı teslimiyetle karıştırmayın. Sorumlu duruşumuzdan meydanı boş sanmayın. Vatan ve millet aşkımızı sınamaya asla kalkışmayın.

SEÇİMLER VAR OLMA SEÇİMLERİDİR

HaiN hesapları Erdoğan, Davutoğlu ve hainlerin başına yıkarız. 77 gün sonraki seçimler Türkiye milletimiz için var olma yok olma seçimleridir. Aziz milletimiz vicdanını dinleyerek karar verecektir. Türkiye hırsızlık ve yolsuzluğu teslim mi olacak yoksa hesap mı soracaktır. Türk milleti buna karar verecektir. Türkiye bölünmez bütünlüğünü koruyarak varlığını sürdürecek mi yoksa bölünerek tarihten silinecek mi. Türk milleti sandık bayında buna karar verecektir.

Aziz milletimizin önündeki seçim açıktır Ya ahlak kazanacak ya da ahlaksızlık tavan yapacaktır. Ya hırsızlık sürecek ya da huzur ve sükûnet gelecektir. Türk milleti sandık başında bunlara karar verecektir. 7 Haziran seçimleri Türkiye için son şanstır. AKP gitmezse Türkiye batacaktır.

Bunların muhafazakârlığı büyük bir aldatmacadır. Rüşvete karşı bizimle yürü Türkiye. Adaletsizliğe, ahlaksızlığı, kavgaya karşı bizimle yürü Türkiye. 1150 odalı kaçak saraya karşı bizimle yürü Türkiye. Kutuculara, kasacılara, millete küfreden havuzculara karşı bizimle yürü Türkiye. İhanete karşı bizimle yürü Türkiye. Toprağını ekemeyen çiftçilerimiz, siftah yapamayan esnaflarımız fakirliğe karşı bizimle yürüyün. Sınavlarda shakkı yenilen horlanan gençlerimiz haksızlığa karşı bizimle yürüyün.

7 Haziran’da MHP iktidardadır. Herkes hesabını buna göre yapmalı. Bizde çelik gibi yürek demir gibi bilek sarsılmaz irade yüksek ahlak şaşmaz irade yenilemeyecek yüksek ülküler vardır. Kurultayımızı katılan herkesi selamlıyorum. Türkiye ve Türk milleti için üstlendiğimiz tarihi vazifede hepinize başarılar diliyorum.

Konuşmamı bitir bitirmez döveceğim demirin gönüllerdeki pası silmenizi diliyorum…

ekran-resmi-2015-03-21-11.23.41.png

ENGİN ALAN GELMEDİ

MHP Kurultayı öncesinde, vekil olmak için başvurmayan iki kişinin adı özellikle ön plana çıkmıştı: MHP'li vekiller Sinan Ogan ve Engin Alan. Her ikisi de, yeniden vekil olmak için başvuru yapmamalarının nedenlerini açıklamadılar. Ancak sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda, kapalı ifadelerle serzenişte bulundular. İki isimden Sinan Ogan, MHP Kongresi'nde yerini alırken, gözler Engin Alan'ı aradı. Ancak Alan, vekillere ayrılan bölümde yoktu.

MERAL AKŞENER'E BÜYÜK İLGİ

MHP Kongresi'nde en çok ilgi gören isimlerin başında ise Meral Akşener geliyor. Vekillere ayrılan bölümde oturan Akşener'le fotoğraf çektirmek için partililer arasında adeta yarış var.

ekran-resmi-2015-03-21-10.10.49.png

OKTAY VURAL: MHP'NİN OYU YÜZDE 20'Yİ GEÇTİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, NTV yayınına konuk oldu. Oktay Vural, "21 Mart tarihi Nevruz'a alternatif olarak mı seçildi?"  sorusuna, "Nevruz hepimizin bu coğrafyanın bayramı. Hepimizin kalbi bir olmalı. Bu bir yerlere mesaj değildir. Birlik ve beraberlik mesajıdır" dedi.

"Kulağınız Diyarbakır'da olacak mı?" sorusuna Oktay Vural "Herkesin kalbi burada atıyor" yanıtı verdi.
AK Parti'nin 13 yıldır Türkiye'yi yönettiğini anımsatan Vural, "AKP Türkiye'ye umut vermiyor, sorunları erteliyor. Belirsiz bir ortam var. Dolar birinin konuşmasıyla inip çıkıyor. Milli ve manevi değerlerimizin için boşalıyor. Muhafazakarız diye yola çıkanların muhafa ettiği bir değer kalmamıştır" dedi.

Oktay Vural, MHP'nin oyunun yüzde 20'yi geçtiğini söyledi.

BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı, bugün saat 09.30’da başlıyor. MHP'nin kurultaydaki sloganı oldukça iddialı: 'Bizimle yürü Türkiye'

Sanatçı Atilla Yılmaz, MHP'nin genel seçimlerde yürüteceği kampanya için bestelenen ve ilk kez seslendirilen "Bizimle Yürü Türkiye" şarkısını söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin karşısında MHP 21. Dönem Yozgat Milletvekili Mesut Türker genel başkan adayı olarak çıkacağı öne sürüldü.

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı, bugün saat 09.30’da Nevruz özel programı ile başladı. Programda, sanatçılar Atila Yılmaz ve Mustafa Yıldızdoğan’ın konserlerinin yanı sıra folklor gösterileri düzenlendi.

BAHÇELİ'YE KARŞI ADAY İDDİASI

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin karşısında MHP 21. Dönem Yozgat Milletvekili Mesut Türker genel başkan adayı olarak çıkacağı öne sürüldü.

Ancak Türker'in Bahçeli'nin karşısına çıkması için delegelerden belli sayıda imza alması gerekiyor. MHP'li bazı isimler ise Türker'in böyle bir şey yapması halinde delegelerden yeterli imzayı alamayacağını düşünüyor.

İZDİHAM ÇIKTI

MHP'nin 11.Olağan Büyük Kurultayı’na ilgi büyük. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi de dışarıda birikti. Salondan sık sık “Sevgili misafirlerimiz, kıymetli gönüldaşlarımız lütfen kapılara yüklenmeyelim. Emniyet görevlilerimize yardım edelim” anonsları yapılıyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce otobüsle gelen partililer için spor salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polisin önceki parti kongrelerinden farklı olarak kongre salonuna gelen yolları kapattığı, az sayıda girişten izin verdiği dikkat çekiyor. Bu nedenle vatandaşlar salona girebilmek için yürümek zorunda kalıyor.

Kongre salonu ile karşı karşıya bulunan Ankara Garı’nın yolu da kapatılan yollardan birini oluşturuyor. Bu nedenle vatandaşlar, ellerinde bavullarla yürümek zorunda kalıyor.

28439896.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla sürecek olan kurultayda, Merkez Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile mali raporun okunacak ve ibra edilecek.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçilecek.

Genel başkan, genel merkez organlarının seçimi yapılacak. Yeni seçilen genel başkanın konuşmasının ardından MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayı sona erecek.

aa_picture_20150320_4836934_web.jpg

Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Büyük Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nda dün hummalı çalışmalar vardı.