BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli dönemi incelenecek!

Başbakan Erdoğan, araştırma komisyonu kurarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koalisyon dönemini inceleteceklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli dönemine ilişkin araştırma komisyonu kurulacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Moğolistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, “Türk dünyasıyla da çok yakından ilgileniyorsunuz. Ama MHP, Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapma iddiasında?” şeklindeki bir soru üzerine, milliyetçilik konusundaki görüşlerini anımsattı. Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

-Bu ülkede kafatası ölçümü yapıldı: Bu ülkede kafatası ölçümleri yaptılar. Getirdim bunları grup toplantısında gösterdim. Bunları yapanlara da o zamanların başbakanları methiyeler düzdüler. CHP’nin başındaki İnönü’nün methiyeleri var. Kafatası örnekleri hala duruyor. Bu ülke neler yaşamış böyle.

-Kürt milliyetçiliğine karşıyız: Televizyonda anayasa tartışmalarını izliyorum Kürtlere ne getirecek diye konuşuluyor. Kimse Lazlara, Boşnaklara, Gürcüye ne getirecek diye sormuyor. Onların da haklarını korumak zorundasınız.

-Kontra çalışma yapan MHP var: Mesela çözüm sürecine yönelik ekipler Anadolu’ya dağıldılar. Onların karşısında kontra çalışma yapan bir MHP var. Malatya’da filan mesela karşı çalışma yapıyorlar.

-Bahçeli dönemine inceleme: Bahçeli meydan okudu. Kendi dönemleriyle ilgili araştırma komisyonu meselesi. İnceleteceğim arkadaşlarıma. Bu bankaların 111 katrilyon kaybı var. Faiziyle beraber 246 katrilyonu buluyor. Geç onu, geliyoruz zorunlu tasarrufa. 3,5 yıl onların iktidarı dönemi, daha gerisi de var. 13.5 katrilyon da oradan var. KEY’e geliyoruz, 3.5 katrilyon tamamen bunların dönemine ait. Bütün bunlardan sarfı nazar ediyor, benim dönemde yok diyor. Kim bilir daha neler çıkacak?