BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Devlet 70 bin memur alacak

Bu yıl içinde kamuya tam 70 bin personel alınacak. Personel alacak kurumlar ise şöyle;

Abone ol

Devlet baba, işsizlere umut oldu. 2009 yılı içinde kamuya 70 bin memur alınacak. Devlete alınacak memurların 35-40 bini öğretmen, 15 bini polis, 7-8 bini de öğretim görevlisi olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu 2 bin, Türk Hava Yolları da yabancı dil bilen en az lise mezunu kabin memuru alacak. Eleman alacak devlet kurumlarından biri de Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı...

Para dergisinin haberine göre; Aralık ayındaki KPSS ile ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları için hemşireden güvenlik görevlisine, mühendisten avukata kadar yaklaşık 23 bin memur alımı yapılacak. Bu rakama 2009 da eklendiğinde alınacak memur sayısı 100 bini bulacak.

ÖĞRETMEN ÇOĞUNLUKTA

Haziran ayındaki KPSS'nin ardından bu yıl yeni atama yapılması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ekim'de 13 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ardından Şubat'ta da yeni atama yapacak. Ayrıca 37 ülkeye okutman görevlendirmek için sınav yapılacak; yükseköğretim kurumlarına da 7-8 bin öğretim görevlisi ve memur alınacak. Toplamda öğretmen atamaları 35-40 bine ulaşacak.

EMNİYET TEŞKİLATINA 8 BİN 500 ÜNİVERSİTELİ

Eğitim kadrosundan sonra en yüksek memur alımı ise emniyet teşkilatında olacak. Yeni kadronun 8 bin 500'ü üniversite mezunlarından seçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, 7'nci dönem polis meslek eğitimiyle 40'ı kadın olmak üzere toplam bin 40 polis alacak. Bu rakamın yüzde 30'u kadar da yedek subay alınacak.

EKONOMİYE UZMAN

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatında boş bulunan kadroya 80 muhasebe denetmen yardımcısı alacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı için 150 adet milli emlak uzman yardımcısı alımı yapılacak. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı da 32 boş kadro için planlama uzman yardımcısı alacak.

SGK VE THY'YE PERSONEL

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2 bin personel almayı planlıyor. Türk Hava Yolları da (THY) yabancı dil bilen, en az lise mezunu kabin memurları alacak.

TPAO DA PERSONEL ALACAK

Ayrıca, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü 27, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 250 personel alımı yapacak.