BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Devlerin aşkı mutlu sonla bitti

Eskişehir’de, 1,25 metre uzunluğundaki Yılmaz Kerem Acar, kendisinden 10 santimetre daha uzun olan Sevil Pedük ile dünya evine girdi.<br/>Or...

Abone ol

Eskişehir’de, 1,25 metre uzunluğundaki Yılmaz Kerem Acar, kendisinden 10 santimetre daha uzun olan Sevil Pedük ile dünya evine girdi.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni 3’üncülükle bitiren, 4 yıl engelliler tekerlekli basketbol takımında oynayan, Amerikan bilardosunda Türkiye’nin tek engelli oyuncusu olma özelliğine sahip Yılmaz Kerem Acar, ev hanımı Sevil Pedük ile arkadaşlarının vasıtasıyla tanıştı. Kısa sürede birbirini tanıyan çift, evlilik kararı alarak dünya evine girdi.
Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonu’nda çiftin nikahını kıyan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, engellilerin sosyalleştiklerinde herkesin engelinin ortadan kalktığına dikkat çekerek, “Çok sevdiğimiz iki kardeşimiz mutluluğu birbirlerinde bulmuş ve bundan sonra birlikte yaşam adına, daha güzel bir yaşam adına karar almışlar, belediyemize müracaat etmişler. Biz de onların bu kararlarına saygılı davranarak bugün burada toplandık. Tabii sevinçli olduğu kadar duygusal da bir gün ama şunu hep beraber iyi bilelim ki; engeller kafada çözüldüğü zaman, engellilerimiz aramızda yaşamaya başladığı zaman, yani sosyalleştikleri zaman herkesin engeli ortadan kalmış oluyor. Onların mutluluğu yüzlerinden belli. Yüzleri gülüyor, gözlerinin içi gülüyor ve burada el ele, birbirlerine olan sevgileriyle bu masada oturuyorlar. Burada onların nikahlarını gerçekleştireceğiz ve onları dünya evine uğurlayacağız. Tabii biz sadece bugün değil, onların daima yanında olacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Ataç, nikah töreninin ardından evlilik cüzdanını gelin Sevil (Acar) Pedük’e takdim etti.

"EVLENME TEKLİFİ KEBAP YERKEN GELDİ"
Gelin Sevil (Acar) Pedük, Yılmaz Kerem Acar ile bir arkadaşları vasıtasıyla tanıştıklarını söyledi. Evlilik teklifinin kebapçıda geldiğini anlatan Sevil (Acar) Pedük, “Sıradan bir teklifti. Hiç böyle bir abartı falan yok. Bir yerde kebap yiyorduk. O sırada biz İskenderleri yerken, ’Evlenelim’ dedi. Ben de, ’Olur’ dedim. Sonra biz yemeğe devam ettik. Ardından da bir baktık nikah masasındayız” dedi.
Şu anda Eskişehir Vergi Dairesi’nde çalışan damat Yılmaz Kerem Acar, Sevil ile evlendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Ben hanımefendiyi bir arkadaşımın vasıtasıyla tanıdım ama kendisi bir türlü tanışmak istemedi. Tanıştı, daha sonra ise, ’Ben şu an hazır değilim’ falan dedi. ’Seninle birkaç ay sonra görüşelim’ dedi. Ben de bekledim. Yani o telefon görüşmesinden sonra tanışmak için 6-7 ay beklemek zorunda kaldık ama iyi ki beklemişiz. Çevremizden evliliğimizle ilgili tepkiler hep olumluydu. Sağ olsunlar dostlarımız, arkadaşlarımız bize çok çok destek oldular ve hala da bu destek devam ediyor. Çok mutluyuz. İşin en güzel tarafı da bu” şeklinde konuştu.
(İHA)