BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  DÜNYA

Dev sağlık yatırımının temelini Erdoğan atacak

Adana’da, 328 dönüm alanda kurulacak olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü, kenti Ortadoğu’nun en büyük ‘sağlık üslerinden’ biri haline getirece...

Abone ol

Adana’da, 328 dönüm alanda kurulacak olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü, kenti Ortadoğu’nun en büyük ‘sağlık üslerinden’ biri haline getirecek. 6 adet hastaneden oluşan ve toplamda 1 milyar liralık maliyete ulaşan kampüsün temelini, 6 Ekim’de Başbakan Erdoğan atacak.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, Ak Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda gelecek ay temeli atılacak olan Adana Entegre Sağlık Kampüsü ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Kampüsün kurulacağı DSİ’ye ait alanda yapılan toplantıda konuşan Vali Coş, yaklaşık 1 milyar 30 milyon liralık maliyeti olacak olan tesisin, Adana’nın Ortadoğu’nun ‘sağlık üssü’ olma konumunu güçlendireceğini vurguladı. Vali Coş, “Toplamda 570 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak tesiste, her hasta başına 179 metrekarelik kapalı alan düşecek” dedi. Projenin, kentteki diğer hastanelerin modernizasyonu ile güçlendirileceğini bildiren Coş, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
AK Partili Necdet Ünüvar ise yaptığı konuşmada, Adana’nın tarihindeki en büyük kamu yatırımlarından birini kazanacağını kaydetti. Kampüsün, 6 tane hastaneden oluşacağını belirten Ünüvar, toplamda bin 550 yatak kapasitesi olacak olan yatırımın, 328 dönümlük bir alan üzerine yapılacağını söyledi. Ünüvar, projenin sözleşmesinin 12 Eylül’de İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanacağını söyleyerek, Erdoğan’ın, 6 Ekim’deki temel atma törenine de katılacağını duyurdu.

KAMPÜSTE NELER VAR
Türkiye genelinde yapılacak çok sayıda sağlık kampüsünden biri olacak tesis, merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Köprülü Mahallesi sınırları içinde 328 dönümlük alan üzerine kurulacak. Kampüste 182 yataklı onkoloji hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi yer alacak.
(İHA)