BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69

Dev projede sona doğru adım adım

Dev projede sona doğru adım adım

Körfez Geçiş Köprüsü'nün ayakları 161 metreye ulaştı

Dev projede sona doğru adım adım

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün inşaatı hızla devam ediyor.

Dev projede sona doğru adım adım

252 metre yükseklikte olması planlanan köprü ayakları dün itibariyle 161 metreye ulaştı. Çalışmalarda bir aksaklık yaşanmadığı takdirde önümüzdeki yıl haziranda köprüden yürüyerek, aralıkta ise araçla geçilebilecek. 1,5 saat süren Dilovası - Altınova arasını 6 dakikaya düşürecek olan köprüden bugünkü dolar kuruna göre, yaklaşık 100 TL ödenerek geçilecek.

Dev projede sona doğru adım adım

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin en önemli ayaklarından biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü inşaatında çalışmalar kesintisiz sürüyor. Karada imal edildikten sonra denize batırılan 38 bin 404 ton ağırlığında keson temelleri üzerinde geçtiğimiz temmuz ayından bu yana yükselmeye başlayan köprü kulelerinin boyu 161 metreye ulaştı. Köprü kulelerinin parçaları Gemlik'te imal edilerek Altınova'da bulunan bir tersaneye getiriliyor. Burada montaj işlemleri için hazırlanan parçalar yurtdışından kiralanan yüzer bir vinç yardımıyla yerlerine takılıyor. Haftada 10 metre yükselen kulelerin yıl sonunda kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Dev projede sona doğru adım adım

KÖPRÜNÜN UZUNLUĞU 3 KİLOMETRE

Dilovası ile Hersek arasına inşa edilen köprü, 3 kilometre uzunluğu, bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü ünvanına sahip olacak. İnşaat tamamlandığında köprünün üzerinden 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu ve tek şeritli bakım yolu yer alacak.