BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  POLİTİKA

Dev proje açıldı Erdoğan ve Yıldırım referandum startını verdi

TÜRKİYE referanduma gidiyor. Aksaray'da açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım 16 Nisan'da yapılacak referandum startını verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde referandum vardı. Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yapılması beklenen referanduma ilişkin, "Birlikte 16 Nisan'da yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız? Karanlık senaryoları sona erdirmeye var mısınız? Daha fazla feraha, kalkınmaya var mısınız? Halkın kararından hiç korkmadık." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buraya gelmeden imzayı attım" dediği referanduma ilişkin, "Bu hayırcılar varya bunlar varya bunlar sadece laf üretirler bunlar da hizmet yok ama biz size aşığız. Bu sistem bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan'da bu prangayı atmaya var mısınız?" dedi.

Erdoğan idam sloganlarına karşılık "Benim kararımı biliyorsunuz inşallah 16 Nisan bu işin sinyali olacak. Parlamentoya gelir yasama organı ne yapar anayasayı değiştirir ve adımı atar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber Aksaray'da yapılan doğalgaz depolama tesisinin açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım konuşma gerçekleştirdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: MİLLET AVM'LERE BUNLAR AYM'LERE GİDİYOR

Birlikte 16 Nisan'da yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız? Karanlık senaryoları sona erdirmeye var mısınız? Daha fazla feraha, kalkınmaya var mısınız? Halkın kararından hiç korkmadık. Ana muhalefet partisi yöneticileri ne yapıyor? Biz söz milletin dediğimiz zaman soluğu mahkemede alıyorlar. Millet AVM'lere gidiyor bunlar AYM'lere gidiyor. Soruyorum ey ana muhalefet partisi sizin bu millete güveniniz yok mu? Demokrasiye inancınız varsa söz de karar da milletindir. İş yapmak, üretmek, Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayanlara engel olan köhne anlayışı 16 Nisan'da son vermeye hazır mısınız? Bu ülke sizin oyuncağınız değil. Türkiye bu ağırlıkları üzerinden atacak.Her seçim öncesi meydanlara indiler bizi iktidar yapın anayayasayı değiştireceğiz demediler mi? Seçim oldu unuttular ama millet unutmaz. Meydanlara inince ne diyeceksiniz?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU 'HAYIR'CILAR VAR YA BU HAYIR'CILAR

1.2 milyar metreküp doğalgaz depolanacak. Yerin altındaki tuz katmanlarına su basılarak oluşturulan devasal boşluk donatılarak doğalgaz deposuna dönüştürüldü. 16 Nisan öyle mi? Allah nazardan saklasın. Yola çıkarken imzayı attık. Hayırlı olsun. Bugünkü törenimizle Tuz Gölü'nün altındaki depolara ilk doğalgaz basma işlemini başlatıyoruz. Buradaki deporlardan ülkemizin günlük ihtiyacımızın 6'da biri kadarı temin edilecek. Burada bir de müjde veriyorum.2 milyarlık dolarlık yeni yatırım devreye girdiğinde Tuz Gölü'nden günlük 80 metroküp doğalgaz verilecek.

HİZMETLERİMİZİN ULAŞTIĞI YERE BUNLARIN HAYALİ ULAŞAMAZ

18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Aşk bu aşk. Şimdi de Karadeniz'i Marmaray'a bağlıyoruz. Bu yıl onun da adımı atacağız. Hizmetlerimizin ulaştığı yere bunların hayalleri ulaşamaz. Bu hayırcılar varya bunlar varya bunlar sadece laf üretirler bunlar da hizmet yok ama biz size aşığız. Bu sistem bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan'da bu prangayı atmaya var mısınız? Neler yaptılar neler..4 tane yavrusu imam hatipte okuyan bir babayım. Kapılarda çile çektik. Kızlarımı başörtülerinden dolayı çocuklarımızı kat sayısını tabi tutarak istedikleri üniversiteye sokmadılar. Biz de çocuklarımızı yurt dışına yolladık imkan vardı yaptık. Ama Türkiye'de üniversiteye sokmadılar. Başbakan da söyledi ben de söylüyorum. Biz hiçbir beşeri gücün önünde eğilmeyiz. Türkiye, yönetim sistemini değiştirme yolunda önemli bir kavşağa geldi.

BURAYA GELİRKEN İMZAYI ATTIM

Buraya gelirken imzayı attım. 16 Nisan'da milletim sandığa gidiyor. Bu sürece tarihi bir destek geleceğine inanıyorum. Biz milletten korkanlardan, kaçanlardan, millete tepeden bakanlardan olmadık ve olmayacağız. Sonunda ne olacak? Cumhurbaşkanı olsan Başbakan olsan ne yazar, milletvekili, belediye başkanı, trilyarder olsan ne yazar? Ölmeyecek miyiz? Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Kim kime hava atıyor ya geçin bunları. Millete tepeden bakılmaz millet ile el ele olunur. Milleti seviyoruz gerekirse baş veririz, bedel öderiz. 15 Temmuz'da bu millet göğsünü tanklara siper etti mi? 16 Nisan'daki 'evet' aynen bunun tekrarıdır.

Ana muhalefet George, Hans ne der diye bakıyor. Bırak George'yi, Hans'ı Ahmet, Ayşe, Fatma, toprağın altındaki mehmedim ne der buna bakacaksın. Mehmedimin bu noktada kanı yerde kalırsa hesabını veremezsiniz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. 16 Nisan'a evet. Açık ve net söylüyorum.

Buradan ayrıldıktan sonra hiçbir şey bitmeyecek. Bunların arkalarındaki güçlerin kendilerine kul köle etme niyetlerine 14 yıldır papuç bırakmadık. Biz rüku ve secdede sadece Rabbimiz için eğiliriz.

İDAM SLOGANLARINA KARŞILIK: 16 NİSAN BU İŞİN SİNYALİ OLACAK

(İdam sloganlarına karşılık) Benim kararımı biliyorsunuz inşallah 16 Nisan bu işin sinyali olacak. Parlamentoya gelir yasama organı ne yapar anayasayı değiştirir ve adımı atar.

''BUNUN ADI TÜRK TİPİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ''

Bu sistemle çift başlılık ortadan kalkyor.Anayasa değişikliğiyle getirilen Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi yani başkanlık sistemi, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini koruyarak hedeflerine ulaşma konusunda verdiği mücadeleyi güçlendirecektir.

Hedef saptırıyorlar neymiş parlamento yok olacakmış. Böyle bir şey yok. Çift başlılık ortadan kalkıyor. Bunun adı Türk tipi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Biz farklı bir sistemle geliyoruz. Cumhurbaşkanı'nın aktif olarak bir partisi olacak.''