BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  DÜNYA

Dev operasyonun zanlıları adliyede

Gıda ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında askerlerin de bulunduğu 61 kişi adliyeye sevk edildi. <br/>İs...

Abone ol

Gıda ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında askerlerin de bulunduğu 61 kişi adliyeye sevk edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlala Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, geçtiğimiz hafta Anadolu Yakası’ndaki askeri birliklerin gıda ihalelerinde yolsuzluk yapıldığına dair bir şikayet üzerine operasyon yapılmıştı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapılan teknik ve fiziki takip takibin ardından konuyla ilgili Kadıköy, Kartal, Maltepe’de bulunan adreslere baskın düzenlemişti. Operasyonda aralarında Merkez Komutanlığı’na bağlı 9 askerin de bulunduğu 61 kişi gözaltına alınmıştı.
Gözaltına alınan 52 zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilmiş, 9 asker ise sorgulanmak üzere Merkez Komutanlığı’na götürülmüştü.
Gözaltına alınan 52 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde Kartal Adliyesi’ne sevk edildi. Öte yandan Beşiktaş’taki Merkez Komutanlığı’nda tutulan 9 askerin de Kartal Adliyesine gönderildiği öğrenildi.
(İHA)