BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Dev operasyonda 10 PKK'lı öldürüldü

Güvenlik birimlerince düzenlenen ve 7 bin personelin görev yaptığı operasyonda şu ana kadar 10 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Abone ol

DİYARBAKIR ve Bingöl'de yürütülen operasyonlarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Öldürülen teröristlerden birinin Erhan Siser olduğu ve Türkiye'deki 7 terör olayının faili olduğu belirtilirken, operasyonlarda PKK'lılara ait 6 barınak ve 4 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik TSK, emniyet unsurları ve güvenlik korucularının yer aldığı 7 bini aşkın personelin katılımıyla başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Operasyonu" ile eş zamanlı Bingöl 49. Komando Tugay Komutanlığınca Genç ilçesi kırsalında "Şehit Binbaşı Turgay Çelik" operasyonu gerçekleştiriliyor.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, 6 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, 2 M16 piyade tüfeği, 1 kanas, 1 biksi, 5 namlulu silah ile telsiz ele geçirildiği kaydedildi.

DİYARBAKIR'DAKİ OPERASYON

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise 7 bin güvenlik personelinin katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu"nun sürdüğü belirtildi.

Operasyonda, Lice ilçesi Güldiken Eskiköy mezrası kırsalında 6 Mart saat 18.05'te PKK'lıların bulunduğu tespit edilen bölgenin hava kuvvetlerince saat 22.20'de ateş altına alındığı ve saat 23.00'te Jandarma komando timinin bölgeye sevki üzerine çıkan çatışmada 4 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

22 SUÇTAN ADAMA KAYDI VAR

Açıklamada "Ön incelemede teröristlere ait cesetlerden birinin, 8'i, 'silahlı terör örgütüne üye olma', 7'si 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', 2'si 'adam öldürme', '4'ü kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' olmak üzere 22 suçtan arama kaydı bulunan, kriminal inceleme raporlarına göre Diyarbakır'da 7 ayrı el yapımı patlayıcı ve mayın patlaması olayının faili, 'Erhan Siser' kod adlı Edip Yetut'a ait olduğu değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.