BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  DÜNYA

Dev kaplumbağa görenleri şaşırttı

Adana’da, sokakta bulunan "softshell turtle" cinsi dev bir kaplumbağa görenleri şaşırttı. <br/> Merkez Seyhan ilçesinin Uçak Mahallesi’nde...

Abone ol

Adana’da, sokakta bulunan "softshell turtle" cinsi dev bir kaplumbağa görenleri şaşırttı.
Merkez Seyhan ilçesinin Uçak Mahallesi’nde Muzaffer Dağ (40) isimli vatandaş, sokakta dev bir kaplumbağa buldu. Dağ, polisi arayarak, "Mahallede büyük bir kaplumbağa var" diye ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri ile vatandaşlar da meraklı gözlerle kaplumbağayı inceledi. Nereden geldiği bilinmeyen ve Akdeniz kıyısında yaşayan yumuşak kabuklu (Softshell turtle) kaplumbağa, aç ve susuz olduğu için bir süre hareketsiz kaldı. Ardından bir vatandaşın üzerine su dökmesiyle hareket etmeye başladı. Çocuklar, kadınlar ve polis de kaplumbağa ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.
Bir süre sonra kaplumbağa polis otosuna konularak, Şakirpaşa Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada hortumla su tutulan kaplumbağa polisin elinden su da içti. Kaplumbağa daha sonra, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği’ne teslim edildi.
Muzaffer Dağ, eve giderken kaplumbağayı fark ettiğini belirterek, "Büyük bir kaplumbağa. Nasıl ve nereden buraya geldiğini bilmiyoruz. 35 kilo ağırlığında yaklaşık 1 metre boyunda" dedi.
(İHA)