BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  EKONOMİ

Dev ihaleyi kazanan belli oldu

Kemerköy Termik Santrali ve Yeniköy Termik Santrali ihalesi tamamlandı.

Abone ol

IC İçtaş ile Kalyon-Çelikler İnşaat arasında kıran-kırana geçen son turda kazanan taraf, üçüncü köprü projesini de üstlenen IC İçtaş oldu.

1 milyar 35 milyon dolar ile başlayan ihale süreci 2 milyar 671 milyon dolar ile tamamlandı. İçeride ihale yapılırker, dışarıda ise işçilerin eylemi vardı. Eyleme polis müdahalesi vardı. POLİS MÜDAHALESİNİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı ihalenin toplam 6 katılımcısı oldu.

Park Holding, Çelikler Holding ve Kalyon Holding, Limak İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş., Elsan Elektrik Gereçleri ve IC İçtaş ve Konya Şeker ihaleye katıldı. Önce Park Holding daha sonra sırası ile Konya Şeker, Elsan daha sonra Limak ihadene çekildi.

İLK TEKLİF 1 MİLYAR 35 MİLYON DOLARDI

İlk zarflar açıldığında fiyat 1 milyar 35 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Limak İnşaat ihalenin üçüncü aşamasında çekildi. İhalede açık artırım süreci IC İçtaş ile Kalyon-Çelikler İnşaat arasında yaşandı.

Taraflar 1'er birer milyon dolarlık artırım yaptı. 2 milyar 670 milyon dolar seviyesinde Kalyon-Çelikler İnşaat mola istedi. Molanın bitiminde salona dönen ortaklık yöneticileri ihaleden çekildiklerini açıkladı.

Son kez 1 milyon dolar artırım yapan IC İçtaş, teknik olarak ihaleyi kazanmış oldu. Son kararı Özelleştirme Yüksel Kurulu verecek.