BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Dev final dev ekranda izlendi

2014 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonun belirlendiği final maçını izlemek isteyen binlerce kişi karşılaşmayı Beşiktaş Meydan’da Beşiktaş...

Abone ol

2014 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonun belirlendiği final maçını izlemek isteyen binlerce kişi karşılaşmayı Beşiktaş Meydan’da Beşiktaş Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda takip etti.
Maçı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski futbolcu Sergen Yalçın ve Burcu Esmersoy’da devre arasında yorumladı.
Almanya ile Arjantin arasında oynanan 2014 FİFA Dünya Kupası Finali’ni Birazilya’da izleyemeyen binlerce kişi karşılaşmayı Beşiktaş Meydan’da kurulan dev ekranlarda takip etti. Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı’nda oynanan karşılaşmada Almanya üstünlük sağlayarak kupanın sahibi olurken, meydanı dolduran binlerce kişi final heyecanını hep birlikte yaşadı. Karşılaşma öncesinde moderatörlüğünü Burcu Esmersoy’un yaptığı söyleşi gerçekleşti. Söyleşide Esmersoy ve Av. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski futbolcu Sergen Yalçın devre arasında karşılaşmayı yorumladı.
Final heyecanına renk katan yorumlarıyla futbolseverleri güldüren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Almanya’nın Cezayir ve Gana maçlarını düşününce favori olarak şu takım kazanır diyemiyorum. Ama ben her zaman Almanya’nın oyun disiplinine ve o takım ruhuna çok güvenmişimdir” dedi.

“BEKLEDİĞİM GİBİ DÜNYA KUPASI OLMADI”
“Çok beklediğim gibi bir dünya kupası olmadı” diyen Eski Futbolcu Sergen Yalçın, “Herkesin görmek istediği bir müsabakalar oynanmadı. Savunmaya yönelik bir dünya kupası oldu. Ancak final hemen hemen yüzde 95’in beklediği bir final. Bizde Türkiye olarak o final de oynamak isterdik. Ama dünya kupaları bitmiyor. İnşallah 4 sene sonra oynanacak dünya kupasında, Avrupa Kupasında ülkemizin orada olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kalabalık içinde maçı izlemenin çok keyifli olduğunu dile getiren Burcu Esmersoy, “Kabalalıkta izlemek güzel ancak tabii ki orada izleseydik dediğimiz zamanlar da oldu. Ama burada çok güzel bir kalabalıkla birlikte izliyoruz. Sergen de burada. Maçı kiminle izlemek istersin dediklerinde Sergen’le izlemek isterim derdim. Şimdi Sergen’le birlikte final maçı heyecanı yaşıyorum” diye konuştu.
Maçı izlemeyen gelen birçok vatandaş, yüzlerini Almanya’nın renkleri olan siyah, kırmızı ve sarıya boyattı. Türkiye’nin 2014 Dünya Kupası şansını Hollanda’ya yenilerek kaybetmesine rağmen gönüllerinin Türkiye olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, Arjantin yerine Almanya’yı tutuklarını vurguladı.
Dev ekranda maç izlemenin çok keyifli olduğunu söyleyen Hakan Aksi, “Burası daha şenlik havasında olduğu için arkadaşımla birlikte maç heyecanını burada yaşamak istedim. Güzel bir ortam emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
(İHA)