BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Dev ekmek görenleri şaşırttı!

Zonguldak'ta, ekmek ustasının yaptığı 1 metreyi aşan ve 15 kilogram ağırlığındaki dev ekmek, müşterilere istedikleri kadar kesilerek satılıyor.

Abone ol

Kozlu beldesindeki bir fırının ekmek ustası Osman Öz, AA muhabirine, 15 kilogramı aşan ve ortalama 1 metre 25 santimetre uzunluğunda hazırladıkları ekmekleri görenlerin şaşırdığını söyledi. Kilogramı 3 liradan satılan ekmekleri farklı unları karıştırarak yaptığını söyleyen Öz, ekmeğin özellikle sindirim sistemi rahatsızlığı olanlar tarafından ilgi gördüğünü belirtti.

Büyük boyutta ekmek pişirmenin zor olduğunu, özel un ve malzeme kullanarak ürünü hazırladıklarını anlatan Öz, ''Bölgede bu boyutta ekmek pişiren başka fırın yok. Diğer ürünlerimize göre bu ekmeğimizin kilogramı 50 kuruş daha pahalı. Çünkü, daha fazla işçilik ve farklı malzemeler kullanıyoruz. Pişirmesi de uzun sürüyor. Özellikle sindirim sistemi rahatsızlığı bulunan, 35-40 yaşını aşan vatandaşlarımız kalorisi az olan ekmeğimizi tercih ediyorlar. Satışlarımızdan memnunuz'' dedi.

Müşteriler de istedikleri kadar satın alabildikleri için ekmeğin ziyan olmadığını ve sindiriminin de diğerlerine oranla kolay olduğunu söyledi.