BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dev asteroit dünyayı sıyırıp geçecek mi?

Dünya beş bin yılda bir kendisine çok yakın mesafeden geçen YB35'in geçişine hazırlanıyor. Cuma günü gerçekleşecek olay için NASA tetikte.

Abone ol
Dünya beşbin yılda bir gerçekleşen doğa olayına hazırlanıyor! YB35 adlı asteroit yaklaşık bin metre çapında ve dünyaya çarpması halinde bir ülkeyi yok edebilecek güçte. 

Cuma günü ise ancak beş bin yılda bir görülen bin metre çapında ve 13 milyon tonunda TNT patlayıcı gücündeki YB35 adlı asteroit, astronomik ölçeklerde Dünya'yı sıyırarak geçecek.
 
YB35'in, büyülüğü itibariyle dünyaya çarpması halinde bir ülkeyi rahatlıkla yok edebileceği belirtiliyor.
asteroit-yb35-.jpg
Yaklaşık bin metre çapında ve 13 milyon ton TNT patlayıcı gücüne sahip goktaşının , Dünya'ya 4,5 milyon kilometre yakınından geçmesi bekleniyor.
 
BEŞ BİN YILDA BİR 
yb35-asteroit.jpgKüçük çapta göktaşları Dünya'nın etrafında sık sık geçişler yapıyor. Ancak  saatte 37 bin kilometre hızla hareket eden YB35 boyutundaki Asteroit'ler dünyaya yaklaşık beş bin yılda bir bu kadar yaklaşıyor.

DÜNYAYA ÇARPSA NE OLUR?
yb35-astreroid.jpgYB35 'in büyük bir ülkeyi tok edecek güce sahip olduğunu belirten astronomlar, bu çapta bir göktaşının Dünya'ya çarpması halinde deprem, tsunami ve iklim değişikliğine yol açabileceği belirtiliyor.