BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici'den 'sivil şehit yasası'na tepki

Mustafa Destici, terör olaylarında ölen sivilleri de şehit kapsamına alan 19 maddelik 'Sivil Şehit Yasa Tasarısı' ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, terör olaylarında ölen sivilleri de şehit kapsamına alan 19 maddelik 'Sivil Şehit Yasa Tasarısı' ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Devletin güvenliği, milletin huzuru ve selameti için görev yapan asker, polis, öğretmen ve diğer kamu görevlilerinin, 'devlete savaş ilan edenler' tarafından katledildiğini belirten Destici, "AKP Hükümeti, 'Sivil Şehitlik' gibi içi boş ve kof bir kavram geliştirmiş ve bu kavramın içine de, Ermenisiyle, zerdüştü ile ateisti ile PKK lısı ile hepsini dahil etmiş durumda.

Büyük Türk Milletinin Hükümeti bunu nasıl söyleyebilir. Şehitlik gibi yüce bir kavramı bu şekilde nasıl berhava edebilir. Ayrıca, Hükümet yine, düzenlemenin geçmişe dönük olarak ta uygulanacağını ve 1987'den sonraki olaylarda mağdur olanları da kapsayacağını belirtiyor. Bu akıl tutulmasıdır. " dedi.

Destici, yüzde 90'ı Müslüman olan bir ülkede yaşayan herkesin, şehitlik konusunda ortak kanaatleri olduğunu, ülke insanlarının şehitliği son Ekmel din olan İslam'da "Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz zira onlar diridirler. Onlar bizim katımızdan rızıklanmaktadırlar lakin siz bilemezsiniz'' Ayet-i kerimesine uygun olarak idrak ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Şaşkınlıkla izliyoruz. Devletin 'Sivil Şehitlik' kapsamı buraya kadar uzandı. Demek ki bu kapsama; kaçakçılık, yataklık,lojistik destek ve istihbarat yoluyla destek verenlerde dahil edilecek.

PKK ya her türlü yardımı yapan, desteğini veren sempatizan kişilerde; PKK kurşunuyla, bombasıyla veya infaz yoluyla öldürülürlerde dahil edilecek. Hâlbuki terör örgütünün üst felsefesi ve kadrosu zaten şehitliğe inanmayan bir yapı.

Devlet, kendi ihmali sonucu da ölenleri anlaşılan o ki şehit kapsamına sokacak. Devletin özür dileme şekli bu mu? Hükümet ne demek istiyor?

'Evet ihmalimiz oldu terör saldırılarından ölmeyebilirdiniz. Özür yetmez sizi şehit ilan ettik.'

Şehitlik bu kadar basit dağıtılacak bir ulufe mi? bunun; Allahın kendi rızası için kendi davası için vatanını korurken milletini korurken ölenlere rabbin bir hediyesi olduğunu bilmiyor mu?

Buna hakkınız da yok haddiniz de yok. Bu durum şehitlerimizin de kemikleri sızlatan bir durum. Müslüman Türk milletinin içini acıtacak bir durum ve Cenab-ı Allah'ın kabul edemeyeceği bir haldir.

AKP hükümeti akıl tutulmasını bir kenara bırakarak ve kendisine akıl verenleri tersleyerek, kendine gelmeli ve bu hatadan derhal rücu etmelidir."