BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  SEÇİM

Destici'den partiden kopuş iddiasına cevap

BBP Genel Başkanı Destici, Keçiören’deki Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesinde oyunu kullandı

Abone ol

İhsanoğlu'na destek kararının ardından partide yaşanan istifalarla sarsılan Destici, partiden kopuş iddialarına tepki gösterdi.

Destici'ye göre bu süreçte partiye daha çok katılım oldu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören’deki Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesinde oyunu kullandı.

Oy kullanacağı okula eşi Şükriye Destici ile gelen Mustafa Destici, kayıtlı olduğu 3201 numaralı sandık görevlilerince yapılan kontrollerin ardından oyunu kullandı.

Destici, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın cumhurbaşkanını seçmesinin en demokratik seçim olduğunu ifade ederek, bunu önemsediklerini bildirdi.

Parti olarak cumhurbaşkanı seçimi için aday gösteremediklerini hatırlatan Destici, şöyle konuştu:

"Bu bir fırsattır halkın seçmesi. Öncelikle herkesin sandık başına gitmesi gerekir diye düşünüyorum. Sandıklara sahip çıkmak gerekir ve demokrasinin tam anlamıyla tecelli etmesi gerekir diye düşünüyorum. Milletin tercihine hepimizin saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum. Demokratik bir yarıştır bu. Bir futbol maçı oynamıyoruz, iki grup arasında. Bunu bir demokrasi şölenine çevirmeliyiz. Bugünü önemsiyorum. İnşallah bugün milletimiz, ülkemiz, devletimiz, demokrasimiz kazanır. En büyük kazanç ülkenin, milletin olur diye düşünüyorum."

İHSANOĞLU'NA OY VERDİM

Seçim sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini hatırlatan Destici, "Biz Büyük Birlik Partisi olarak tercihimizi çok net olarak Ekmeleddin İhsanoğlu yönünde kullanmıştık. Bugün de oyumu o yönde kullandım. Bu bir demokratik tercihtir. Herkesin tercihine saygılıyız" ifadesini kullandı.

Destici, "Bugün millet kimi cumhurbaşkanı seçerse o, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, hem büyük Türk milletinin, hem de hepimizin cumhurbaşkanı olacaktır. Seçimlerin bir kez daha milletimiz için, devletim için, ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Destici, bir gazetecinin "Partinizden bazı kopuşlar oldu bu süreçte, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Bizim partimizden hiçbir kopuş yok. Tam tersine bu dönemde partimize  katılımlar daha fazla oldu. Dolayısıyla da itirazlar olacaktır, bu bir demokrasidir. Biz parti içinde bu kararı istişareyle aldık" şeklinde cevap verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON SONUÇLARI

Seçim sonuçları - Cumhurbaşkanlığı seçimi il il sonuçlar

Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu kaç son seçim sonuçları?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçları