BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici'den Gezi Parkı olaylarına yorum

Destici, Türkçe Olimpiyatları dolayısıyla Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törene gelişinde Gezi Parkı hakkında konuştu

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla başlayan gösterilere ilişkin, "Affetmek veya geri çekilmek mağlubiyet, bir yenilgi değildir" dedi.

Destici, Türkçe Olimpiyatları dolayısıyla Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen törene gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eylemleri nasıl değerlendirdikleri sorusu üzerine Destici, milletin çok gerildiğini, iktidar partisi ve Meclis'teki muhalefetin ayrıştırma üzerine kurulu siyaset yaptığını ifade ederek, aylar önce bunun bir patlamaya sebep olacağını söylediğini belirtti.

"Taksim Gezi Parkı'nda yapılaşmaya karşıyız, ama oradaki Topçu Kışlası'nın eski, tarihine dokusuna uygun olarak yapılması lazım. AVM gibi başka bir tür yapılaşmaya karşıyız" diyen Destici, şöyle konuştu:

"(Ben yaptım, oldu bitti) anlayışını da doğru bulmuyoruz. Milletin protesto hakkı var. Ama demokrasi içerisinde kalması, teröre ve şiddede bulaşmaması lazım. Bunun bir hesaplaşmaya, öç almaya veya öfke kusmaya dönüşmemesi lazım. Herkesin sakin olması ve birliğimize, beraberliğimize katkı sağlaması lazım.

En çok da ülkeyi yönetenlerin daha aklıbaşında, daha ağırbaşlı hareket etmesi lazım. Affetmek veya geri çekilmek bir mağlubiyet, bir yenilgi değildir. Asla böyle bir şeyin düşünülmemesi lazım. Önemli olan milletin huzuru. Milletin huzuru için bazen fedakarlık yapmak gerekir diye düşünüyorum."