BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici'den Alman hükümetine çağrı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin gündeminde Almanya'da 8 Türk'ün öldüğü yangın vardı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Almanya hükümetinden 8 Türk'ün hayatını kaybettiği yangını, derinlemesine araştırılmasını istedi. 

Almanya'daki Avrupa Türk Birliği Federasyonu'na bağlı derneklerin düzenlediği, eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programına katılan Destici Türkiye'ye döndükten sonra Atatürk Havalimanı'nda, Backnang kentindeki yangına ilişkin açıklama yaptı. 

Yangın bölgesine gittiğini belirten Destici, 40 bin kişilik Backnang'ta 3 bine yakın Türk'ün yaşadığını söyledi. Mustafa Destici, olayın derinlemesine araştırılmasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Kundaklama bizim asla aklımıza getirmek bile istemediğimiz bir ihtimal. Bu da daha önce Almanya'da yaşandı. En son 'Solingen faciası' hala yüreğimizde, zanlılar bulunmadı, gerekli cezalar verilmedi. Bu olayların iyice irdelenmesi, araştırılması lazım. Alman hükümetinin bu hadisenin altında kalmaması lazım. Polisiyle, içişleri bakanlığıyla, bunu çok detaylı bir şekilde bütün ihtimalleri göz önüne alarak araştırması lazım. Tabii bizim hükümetimizin de bunun takipçisi olması lazım.''