BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  MAGAZİN

Destek vermediler tepki gördüler

Gezi'deki eylem 14. gününe girerken destek vermeyen sanatçılar uğradıkları baskıya isyan ettiler

Abone ol

Aralarında Süperstar Ajda Pekkan'ın da bulunduğu ünlü isimler, Gezi Parkı olaylarına sessiz kaldıkları için baskıya uğradıklarını söylediler.

Ajda Pekkan, Gezi Parkı eylemleri başladıktan sonra twitter sayfasından konuyla ilgili hiçbir yorum yapmayınca tepki gördü. Sanatçının hayranları, eylemle ilgili olarak twit atmayıp, 12 Haziran'daki Ankara konserini iptal ettiğini açıklayan Süperstar'ı olaya karşı duyarsız kalmakla suçladı. Hatta hayranları forum sitelerinden Pekkan'a ağır ithamlarda bulundu. Birçok seveni, "Konu hakkında yorum yapmazsan hayranlıktan istifa edeceğim. Direnişle ilgili tek bir söz bile etmiyorsan yazıklar olsun" yorumları yaptı. Eleştiriler karşısında Pekkan, "Gezi Parkı'nda yaşananlarla ilgili tavır almayan sanatçılar neredeyse linç edilecek. Ben tavır almak kadar tavır almadım da. 'Gezi Parkı korunsun' demek kadar, 'Topçu Kışlası yapılsın' demenin de demokratik bir hak olduğunu düşünüyorum. Bu saatten sonra gidip orada görünmek ve poz vermenin de çok samimi olacağını düşünmüyorum" açıklamasını yaparak olaylarla ilgili görüşünü ifade etti.

Başbakan'la görüşecek 

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Başbakan Erdoğan'l a görüşme talebinde bulunan Hülya Avşar olumlu yanıt aldı. Avşar önümüzdeki günlerde Başbakan'ı ziyaret edecek. Hülya Avşar, önceki akşam Tarabya'da akşam yemeği yedi. Yemek sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avşar, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili twitter'dan mesaj gönderdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi. Başbakanlıktan kendisine geri dönüş olduğunu belirten Avşar, "Ne olacağını önümüzdeki hafta açıklayacağım. Bir görüşme olacak" dedi.

Barışçıl bir diyalog herşeyi çözebilir

Marmara Bölgesi'nin Akil İnsanlar Grubu'nda yer alan Hülya Koçyiğit de barış sürecinde bu tarz olayların yaşanmasından ötürü çok büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Koçyiğit, "Umutla yürüyen barış sürecinde gençlerin Gezi Parkı'nın korunması adına başlattıkları demokratik masum protestoları polis tarafından gazla ve şiddetle engellenmeye çalışıldı. Bu haksızlık karşısında büyük bir direniş evrildi. Maalesef illegal örgütlerin işin içine sızmasıyla şiddet olayları yaşandı. Barış sürecinde böyle olayların yaşanması üzücü. Mesele barışçıl bir diyalogla çözümlenebilirdi" yorumunu yaptı. 

Tek taraf sevgi, barış ve doğa

Hande Yener ise yaratılmaya çalışılan hiçbir tarafta olmayacağını belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Tabi ki doğayla ilgili her konudaki hassasiyetimiz ortaya çıkmakta ve bir ağaçın kesilmesi bir dalın kırılması bile beni derinden etkilemektedir. Bu sebeple her zaman olduğu gibi bir doğanın yaşamın ve yaşam haklarının yerine getirilebilmesi için de üzerime düşeni yapmaya hazır olmakla birlikte, yaratılmaya çalışılan hiçbir taraf ve bunlara ait organizasyonlarda yer almadığımı almayacağımı tek tarafın benim için, sevgi barış ve doğa yolundan geçtiğini sevgilerimle bildiririm." 

Murat Boz suskunluğunu bozdu

Şarkıcı Murat Boz da Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hiçbir yorum yapmaması nedeniyle 'duyarsızlıkla' suçlandı. Boz, bunlara açıklamasında şöyle yanıt verdi: "Doğanın yanında olduğum tüm projeler ve bu konuya olan hassasiyetim elbetteki Gezi Parkı'nda kesilmek istenen asırlık ağaçlar için de geçerlidir. Ben sanatçı kimliğimin ötesinde, bir insanım ve insanlığın, doğanın zararına olan her türlü eylem ve icraatın karşısındayım. Fiziğimdi, arabamdı derken olay benim 'insanımıza yapılan olumsuz müdahalelere duyarsızlığıma' kadar dayandı. Sessizliğimi kabulleniş olarak yorumlayan ve beni tanıyan tanımayan onca insanımıza duyarsız sanatçı gibi servis eden bir takım basın kuruluşlarının iyi niyetle bağdaşmayan davranışlarına mahal vermeyeceğim. Böyle hassas dönemlerde daha itidallı ve sağduyulu olmamız gerekirken söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yansıtan ve bu olaylarla ilgili alenen ve sorumsuzca 'ilgilenmiyormuşum' gibi yansıtmaya çalışan yine bu bir kısım basın ve bu üzücü olayları fırsat bilip beni hedef gösteren bir takım insanlara itibar etmemenizi rica ediyorum."