BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Derviş'in eşiyle ilgili inanılmaz imalar!

Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından Türkiye'ye davet edildi. Sebep de eşiyle ilgili iddialar.

Abone ol

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu sürpriz bir kararla, 2001 krizinin ardından dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından Türkiye’ye davet edilerek ekonominin patronluğuna getirilen Kemal Derviş’i de çağırarak dinleme kararı aldı.

Komisyon bu kararı, dün dinlediği ANAP’lı eski Bakan Güneş Taner’in Derviş’i hedef alan açıklamaları üzerine aldı.

Taner, Derviş'in eşiyle ilgili inanılmaz imalarda bulunmuştu.

'DERVİŞ'İN EŞİNE DE BAKIN'

Taner, Dalmabahçe Sarayı’nda bir araya geldiği komisyon üyelerine 2001 krizini işaret 02tur.jpgederek, “Ekonomi bozulunca Kemal Derviş diye birini getirdiler.

IMF’den 40 milyar dolar borç alıp bankalara dağıttılar. Bu paraları kimlere dağıttılar, kim nasıl zenginleşti siz asıl ona bakın. Ayrıca, Derviş yanında ‘eşim’ dediği bir kadını getirdi, o kadın kim ona da bakın” dedi.

Komisyon üyelerinin, “Biliyorsanız siz söyleyin” sözleri üzerine Taner;
-“Benim söylemem doğru olmaz. O paralara ilişkin bilgileri resmi kanallardan öğrenin, kayıtları vardır” dedi.

Taner, Türkbank’ın satışı nedeniyle Yüce Divan’da yargılanmasına ilişkin de, “Ben çıktım Yüce Divan’da hesabımı vererek aklandım, orada bir usulsüzlük yoktu, benim bir sorumluluğum da yoktu” diye konuştu.

AJAN İDDİALARI ORTAYA ATILMIŞTI

Kemal Derviş kriz döneminde Türkiye'ye kurtarıcı olarak geldiğinde eşiylcatherina_dervis3.jpge ilgili birbirinden tuhaf iddialarla yüzyüze gelmişti. Catherine Derviş'in bir CIA ajanı olduğu öne sürülmüş...

Bayan Derviş'in o dönem etnik kökeni de polemik malzemesi olmuştu. Polonya asıllı Yahudi bir ailenin kızı olan Catherine Derviş, Kemal Derviş ile 1997 yılında Washington'da evlenmişti.

Washington'daki Gaorgetown Üniversitesi'nde İspanyolca ve Fransızca eğitimi gören Catherine Derviş, Çin dili üzerine yüksek lisans yapmış. Bayan Derviş, Washington'daki Kongre Kütüphanesi'nde Çin uzmanı olarak çalışmıştı. Kongre kütüphanesi CIA'ya hizmet veren bir kurum olarak bilindiği için de Catherine Derviş hakkında ajan iddiaları ortalığa saçılmıştı.

'DEMİREL DARBEYİ ÖNLEDİ'

28 Şubat için “darbedir” diyen Taner, “Demirel de her şeyin içindeydi, ama kendisi fiili bir darbe olmasını önlemiştir” dedi.

Taner, darbelerin nedenine ilişkin de, “Üç ayağı vardır. Askerlerin ekonomik standartları bozulmaya başlarsa alttan alta kıpırdanmaya başlarlar. Önce basını kullanırlar, sonra siyasetçilerin kusurlarını fısıldamaya, yaymaya başlarlar, ahengin bozulduğunu söylerler, sonra Dışişleri bürokratalarını devreye sokarak dış bağlantılarını sağlarlar, sonra da teşebbüse geçerler” dedi.