BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershaneye gitmeden şampiyon oldu

‘Üniversite sınavları dersaneye gitmeden kazanılamaz’ söylemi pek çok başarı öyküsüyle yıkılıyor.

Abone ol

2007 Türkiye birincisi Balıkesirli Menekşe Okyay gibi pek çok isim dersaneye hiç gitmeden dereceye girdi.

Dershane tartışmasına katılan Star si, düzenlemeye tam destek çıktı. Dershanesiz de eğitim olabileceğini gösteren bir haberle okurların karşısına çıktılar. İşte ayrıntılar:

Dershanelerin her yıl şampiyonlarını çarşaf çarşaf ilan ederek, kendilerine gelmeden başarılı olunamayacağı propagandası yapmasına karşın haber arşivlerindeki başarı öyküleri, dershanelerin kendi sistemlerinin dışındakilerin başarısız olacağı yaklaşımını çökertiyor. SBS ve LYS’de şampiyon olan dershanesiz öğrencilerin uzun listesi başarıya giden yolun çalışmak ve azimden geçtiğinin altını çiziyor.

DERSİ DERSTE DİNLEYİN

Dershaneye gitmeden başarılı olan öğrenciler içinde de hikayesi en yürek burkanı 2011 yılı 579,815 LYS puanı ile TS’de Türkiye birincisi olan ve şimdi Balıkesir Üniversitesi’nde Edebiyat Öğretmenliği’nde okuyan Menekşe Okyay’ınki. Emekli öğretmen Osman Okyay ile şeker hastalığı nedeniyle gözleri görmeyen Naciye Okyay’ın tek çocukları Menekşe, Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde büyük yoksulluk içinde yaşamını sürdürürken, bir yandan da okuluna dört elle sarıldı.  Hep kendi çalışmayı tercih ettiğini söyleyen Menekşe şunları anlattı:

“Hiç dersaneye gitmedim. Kendim çalışmayı tercih ettim. Okul zaten çok vaktimi alıyordu. dim. Bu kadar yoğun tempoda, insanın da kendine zaman ayırması gerektiğini düşünüyorum. Ben, edebiyat öğretmeni olacağım. Dersanede değil devlette çalışmak isterim. O zaman öğrencilerimi dersaneye gitmek isterlerse dersi derste dinleyerek başarı konusunda kendimi örnek göstereceğim.”

EFSANELERİ YIKAN ŞAMPİYONLAR

Ömer Faruk Erdem, 2007 yılında Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) sayısalda 372 puan alarak Ordu ili birincisi oldu.

-Kahramanmaraşlı Aliz Zahit Pak ise Özel Öz Derya İlköğretim okulu öğrencisiydi. 2009 yılında SBS 7. Sınıflar birincisi oldu. Pak, “Okulda derslerimi çok iyi dinledim. Arkadaşlarıma da aynı sistemi öneririm” demişti.

-Rize’deki Çaykur İlköğretim Okulu Öğrencisi Yaren Akoluk, 2011 yılında hiç dershaneye gitmeden  SBS sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye 1. ‘si oldu.

-Malatya Kurşunlu İlk Öğretim Okulu öğrencisi Mücahit Yazgan, SBS’de 500 tam puan aldı.

-İlyas Bulut: 2011’de  LYS’ye evde hazırlanan Bingöllü İlyas Bulut, Bingöl birincisi oldu.

-Meziyet Dilara Reda ve Ece Kantemir de 2012 yılında tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başardı.