BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershanelerin yerine gelen 'ödev evi' kapatılıyor

Dershanelerin kapatılmasının ardından çeşitli isimlerle faaliyet gösteren kurumlarda terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı yönündeki iddialar Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Abone ol

Dershanelerin kapatılmasının ardından hızla çoğalan ve "ödev evi", "eğitim danışmanı", "ödev koçu", "ödev merkezi" gibi isimlerle faaliyet gösteren kurumlar mercek altına alındı.

Bazı merkezlerde terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı yönündeki iddialar üzerine harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, inceleme başlattı.

Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre, "etüt merkezi", "eğitim danışmanı" gibi isimlerle kaçak çalışan merkezlerin, terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği alanlar haline geldiğini belirleyen MEB ve İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Habere göre, dershanelerin kapatılmasının ardından bu merkezlerden bazılarında FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerin eğitim adı altında faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle izinsiz faaliyet yürüten merkezlerle ilgili olarak valiliklere para cezası ile birlikte kapatma işleminin uygulama yetkisi verildi. Maliye Bakanlığı ise bundan sonra her ne isimle olursa olsun eğitim faaliyeti yürütecek merkezlere MEB onayı olmadan işyeri açma izni vermeyecek.