BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershanelerden kapatmaya açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershanelerin kapatılma konusuna son noktayı koymasının üzerine dershanelerden açıklama geldi.

Abone ol

ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER'İN ortak basın açıklamasında, "Dershanelerimizde sürdürülen eğitim öğretim etkinliklerinin yararına inanan veli ve öğrencilerimizin dershanelerimizden alacakları eğitim hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacağını belirtmek isteriz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, dershanelerin 2013-2014 öğretim yılı için öğrenci/kursiyer ücretlerini, yürürlükteki mevzuat gereği Ocak 2013 başından itibaren ilan edip, Milli Eğitim Bakanlığına bildirdiği hatırlatıldı.

Dershanelere öğrenci kayıtlarının başladığı, yeni dönem öğretmen planlamalarının ve sözleşmelerinin yapıldığı, bazılarının kayıtlarını tamamladığı bildirilen açıklamada, "Dershaneler yeni döneme hazır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, ilköğretimden ortaöğretime geçişte uygulanan SBS'nin gelecek yıl yapılmayacağının daha önce ilan edildiği ancak bunun yerine getirilecek ortaöğretime geçişin yol ve yöntemlerine ilişkin çalışmaların bugüne değin sonuçlandırılamadığı belirtildi.

Sınavlar olsa da olmasa da ortaöğretime geçiş öncesinde 8. sınıfa devam edecek öğrencilerin yanı sıra pek çok 4, 5, 6, 7. sınıf öğrencisinin de okul başarısını artırmak için dershanelere kayıt yaptırdığı öne sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Dershanelerimizde sürdürülen eğitim öğretim etkinliklerinin yararına inanan veli ve öğrencilerimizin dershanelerimizden alacakları eğitim hizmetlerinde hiçbir aksama olmayacağını belirtmek isteriz. Sayın Bakanımızın açıklamalarında yer alan kayıt yaptırmaya ilişkin önerilerini, eğitim sistemimizi iyileştirerek ortaöğretime geçişte dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapma iddiası ve iyi niyetiyle ilişkilendiriyoruz. Sonuç olarak dershane öğretmenlerimizin, dershanelerimize kaydolan ve kayıt yaptırmayı düşünen öğrencilerimizin, velilerimizin gelecek dönemle ilgili herhangi bir kaygıya ve endişeye kapılmamalarını saygıdeğer basınımızın aracılığıyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.''


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı SBS'nin kaldırılacağını dershanelerin kapatılacağını açıkladı. Bakan'ın açıklamaları eğitim camiasını sarstı.

nabi-avci-dershane.jpg