BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershaneciler mahkeme yolunda

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin kanunun onaylanması sonrası dershaneciler yargı süreci başlatmak için harekete geçti.

Abone ol

Dershaneciler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren kanunun iptali için hukuk süreci başlatıyor.

Dershaneciler, “Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacak. Bütün girişimlerimiz sonuçsuz kalırsa konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kapatılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren “Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u onayladı. Dershane temsilcileri ise konuyu, idari, Anayasa ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyarak, haklarını arayacaklarını söyledi. Dershanelerin 100 bin çalışanının olduğunu söyleyen temsilciler, “Eğitim kaçak hale gelecek ve bunları Milli Eğitim Bakanlığı kovalamaya başlayacak. Sürecin sonunda mahkeme kararlarını da bekleyeceğiz” diye konuştu.