BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Dershane parası yolunda can verdi

Mecidiyeköy'de 19 yaşındaki bir genç çalıştığı inşaatta halat kopması sonucu düşerek hayatını kaybetti.

Abone ol

Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen Stadı yerine yapılan rezidans projesi inşaatında yaşanan iş kazasında, dershane parası biriktirmek için Van’dan geldiği öğrenilen 19 yaşındaki bir işçi hayatını kaybetti.

Gencin cenazesi ilk yardım sepetine konularak düştüğü yerden çıkartılırken, işçi arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

İNŞAAT SEPETİNİN HALATI KOPTU

Edinilen bilgilere göre olay, Ali Sami Yen Stadı yerine yapılan dev rezidans projesi inşaatında yaşandı. Dershane parası biriktirmek için memleketi Van’dan geldiği öğrenilen 19 yaşındaki Erdoğan Polat, iddiaya göre inşaat sepetinin halatının kopması sonucu 15’inci kattan düşerek hayatını kaybetti.

Olay yerine çok sayıda polis ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Ekipler, kopan halatta, inşaat sepetinde ve ceset üzerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler ardından Erdoğan Polat’ın cenazesi, yine bir inşaat sepetine konularak düştüğü yerden çıkartıldı. Polat’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, yakınları ve işçi arkadaşları ise gözyaşlarına boğuldu.



 

Erdoğan Polat’ın dayısı Kerem Yıldırım Çakar, kazanın ihmal sonucu meydana geldiğini savunarak, “Daha 19 yaşındaydı. Liseyi bitirmişti. Buraya dershane parası biriktirmeye gelmişti. Bu olayda büyük bir ihmal var. Hiçbir güvenlik tedbiri alınmamış. Olay oradaki sepetin halatının kopması ile meydana geliyor. Yani benim yeğenim düşmüyor, halatın kopması sonucu düşüyor” iddiasında bulundu.