BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dersane önünde deneme sınavı izdihamı!

Gaziantep'te ücretsiz sınava girmek isteyen öğrenciler dersanenin kapısının önünü mahşer yerine çevirdi.

Abone ol

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde özel bir dershanenin düzenlediği seviye tespit sınavına yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Organizasyon bozukluğu nedeniyle izdiham yaşandı. Ücretsiz yapılan ve ilk 3 dereceyi alacak öğrencilerin parasız kursa kabul edileceği sınav, tartışmaların ardından tamamlandı.

İlköğretim 4-5-6 ve 7'nci sınıflarında eğitim gören yaklaşık 7 bin öğrenci, sınava girmek için sabahın erken saatlerinden itibaren özel dershanenin öneni geldi. Yaşanan izdiham nedeniyle bazı öğrenciler ezilme tehlikesi geçirdi. Dershane binasına girmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele eden öğrenciler ve velileriyle dershane görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar oldu.

Veliler, fazla sayıda başvuru kabul edilip, yeterli organizasyon yapmadıklarını ileri sürdükleri özel dershane görevlilerini sorumsuzlukla suçladı. İzdiham nedeniyle dershanenin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi Kuşçu Sokak yaklaşık 2 saat süreyle trafiğe kapatıldı. Tartışmanın büyüdüğünü gören dershane görevlileri de bekleyen öğrencilerin isimlerini tek tek okuyup, belgelerini verip içeri alarak sorunu çözmeye çalıştı.

Ücretsiz olarak yapılan ve ilk üç dereceyi alacak öğrencilerin parasız kursa kabul edileceği sınav tartışmaların ardından tamamlandı.

Öğrenci velileri, dershanenin böylesine önemli bir organizasyonu yaparken başvuru sayısını dikkate alarak daha dikkatli davranması gerektiğini savunarak, "Zaten yaşanan bu tatsızlıklar nedeniyle çocuklarımızın sınava girememe stresi ve izdiham nedeniyle konsantrasyonları bozuldu. Bu tür sınavlar çocukların moral ve motivasyonu açısından çok önemli. İlgililerin bundan böyle daha dikkatli davranmalarını bekliyoruz" dedi.