BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  GÜNCEL

Dershane yasası Anayasa Mahkemesi'nde

CHP, dershaneler yasasındaki bazı maddelerin iptali için bugün AYM'ye başvuru yaptı.

Abone ol

CHP, dershanelerin kapatılmasını da sağlayan 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun'u Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

İptal dilekçesini yüksek mahkemeye sunan CHP, dershane düzenlemesinin teşebbüs hürriyetini ihlal ettiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki 40 bine yakın yöneticinin görevlerinin yasa ile sona erdirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu vurguluyor.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bugün müracaatlarını Anayasa Mahkemesi'ne yaptıklarını açıkladı.

Meclist'e konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Bu dilekçe ile dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeler Anayasa'ya aykırı olarak düzenlenmiştir. Asıl yapılması gereken Milli Eğitim sisteminin reforma tabi tutulmak suretiyle öğrencilerimizin dershanelere ihtiyaç duymadan yetiştirilmesidir. Bu yasa ile HSYK Yasası'nda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli bir kısım personelin görevi yasa ile sonlandırılmıştır. Kamu görevlileri görevlerinden ancak idari işlemle alınabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun Rehberlik ve Teftiş Dairesine bağlı müfettişlerin müfettişlerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de iptal davası dilekçemize konu ettik." dedi. Hamzaçebi, asıl reformun dershanelere ihtiyaç duyulmayacak bir sisteme geçmek olduğunu vurguladı.