BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

DERGİ - Frankfurt mu, ‘Mainhattan’ mı?

Hem gökdelenleri hem de Main Nehri’nden dolayı Almanya’nın Frankfurt kentine ‘Mainhattan’ diyenler de az değil.

Abone ol

Hem gökdelenleri hem de Main Nehri’nden dolayı Almanya’nın Frankfurt kentine ‘Mainhattan’ diyenler de az değil. Dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olan kente yakışıyor bu isim.

New York’un tersine Frankfurt’un nehir kıyısı müzelerle dolu oysa. Güzel sanatlardan sinemaya, ikonlardan iletişim aletlerine, bu müzelerin hepsi kent merkezine yürüme mesafesinde.

Frankfurt oldukça kozmopolit bir kent. Avrupa Merkez Bankası ile Almanya Federal Cumhuriyeti Merkez Bankası Bundesbank’ın merkezi burada olduğu gibi 470 ulusal ve uluslararası bankanın yanı sıra Alman borsasının kalbi de bu kentte atar.

Birçok sigorta şirketinin merkezi burada olduğu için Frankfurt’ta bu sektörde iş bulma olanakları yüksektir.

Fakat Frankfurt finans sektöründen öte bir yerdir. 700 bini aşkın nüfusuyla bu kent 5,5 milyon insanın yaşadığı ve biyoteknoloji, farmakoloji, endüstriyel otomasyon sektörleriyle bilinen FrankfurtRheinMain bölgesinin merkezi durumundadır.

800 yıllık ticari fuar tarihiyle Frankfurt bugün Avrupa Birliği’nin de coğrafi merkezinde yer alıyor. Messe Frankfurt fuarı ise geniş sergi alanı ve kongre salonu ile bu merkezin göbeğinde bulunuyor.

Frankfurt Havaalanı dünyanın en yoğun havaalanlarından biridir ve Avrupa’dan Uzakdoğu’ya yapılan direkt uçuşlarla ilgi çekmektedir. Terminallerdeki ulaşım bağlantıları oldukça iyidir. Fakat taksi, otobüs, kahve, vb. ufak tefek ihtiyaçlar için banka kartı yerine nakit kullanmak gerekebilir.

Almanlar her şeyi vaktinde yapmayı sever; bu nedenle toplantılara geç gitmek hoş karşılanmaz, aynı şekilde çok erken gitmek de.

Almanlar için açık olmak önemlidir. Fakat işi fazlaca kişiselleştirmek de iyi değildir.

Bu kadar uluslararası bir kentte her ihtiyaca cevap veren çok sayıda otel de var elbette.

Şehri dolaşmaya vaktiniz olmazsa Ana Kule’nin 53. katındaki restoranda yemek yiyip manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Burada ortalama bir üç porsiyon yemek 79 euro civarındadır.

Yerel elma şarabı ve yiyecekleri tatmak istiyorsanız parke taşlarıyla kaplı Eski Sachsenhausen bölgesine gitmek gerekir.

Son 700 yılın Avrupa sanatını görmek içinse Staedel Müzesi en ideal yerlerden biri. 200. yılını kutlayan müzede Vermeer, Rembrandt ve Botticelli gibi eski ustaların yanı sıra Degas, Monet ve Picasso’nun modern eserleri, Bacon, Richter ve Klein’in çağdaş resimleri de görülebilir.

Ödüllü modern opera binası Oper Frankfurt da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olarak öneriliyor. Bu sonbahar sergilenecek eserlerden biri Andersen masallarından Küçük Kibritçi Kız, biri de Mozart’ın Figaro’nun Düğünü olacak.

Bu makalenin aslını ’da okuyabilirsiniz.

Dergideki diğer makalelere .