BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dere kenarındaki ağaçlar kesiliyor

Gündoğdu beldesinde meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne yol açan heyelan, sel ve su baskınlarından sonra önlemler artırıldı.

Abone ol

Rize'nin Gündoğdu beldesinde meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne yol açan heyelan, sel ve su baskınlarından sonra önlemler artırıldı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, önceki yıllarda dere kenarındaki ağaçların kesilmesine müsaade etmeyen vatandaşların artık dinlenmeyeceğini söyledi.

Yaklaşık bir hafta evvel Rize merkezde etkili olan sağanak yağışlar sonucu, Reşadiye Mahallesi'ne sürüklenen ağaçların Değirmendere Deresi'nde set oluşturup derenin önünü tıkaması nedeniyle taşkınlar meydana gelmişti.

Su taşkınında Zihni Derin İlköğretim Okulu ile çevredeki 20'ye yakın evin bodrum katlarını su basmış, binaların bahçesinde oluşan göletlerde de çok sayıda araç su altında kalmıştı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, su baskını yaşanan yerlerde yaptığı incelemelerde, daha önce dere ağzına yakın yerdeki ağaçları tehlike oluşturdukları için kesmek istediklerini, ancak arazi sahiplerinin izin vermemesi nedeniyle bunu yapamadıklarını, bu nedenle taşkın ve su baskınlarının meydana geldiğini söylemişti.
Gündoğdu Beldesi'nde meydana gelen sel ve heyelanlardan sonra oluşan acı tabloya karşı birtakım önlemler alacaklarını ifade eden Bakırcı, "Bir haftadır sel ve su baskınlarının meydana geldiği bölgelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık dere yataklarındaki ağaçlar vatandaşların kesilmemesi yönündeki tüm engellemelerine rağmen kesilecek." dedi.

İlk olarak Değirmendere deresinde başlatılan ağaç kesme çalışmalarında Belediye Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri ağaçları keserken, iş makineleriyle de dere yatağı genişletiliyor. Böylece olası su artışında dere içinde engeller oluşmadan suyun akarında ilerlemesi ve zararın yok edilmesi amaçlanıyor.