BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  DÜNYA

Derbide Fenerbahçe üstün

Yarın Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Beşiktaş, uzun süredir Şükrü Saracoğlu Stadı’nda galibiyete hasret. Beşiktaş, 8 senedir Galatasaray ve...

Abone ol

Yarın Fenerbahçe’ye konuk olacak olan Beşiktaş, uzun süredir Şükrü Saracoğlu Stadı’nda galibiyete hasret. Beşiktaş, 8 senedir Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerinde deplasmanda galibiyet yüzü göremiyor.
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan son 10 derbi mücadelesinde sarı-lacivertli takıma üstünlük sağlayamadı.

FENERBAHÇE EVİNDE KAYBETMİYOR
Beşiktaş’a en son 17 Nisan 2005’te 4-3’lük skorla Kadıköy’de mağlup Fenerbahçe’de, o günden bu yana siyah-beyazlı takıma evinde boyun eğmiyor. Sarı-lacivertliler, Saracoğlu’nda Beşiktaş ile oynadığı son 10 karşılaşmanın 7’sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, 3 de beraberliği bulunuyor. Fenerbahçe, Beşiktaş’a olduğu gibi Galatasaray’a da Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda üstünlük sağlayarak, evinde oynamanın avantajını iyi kullanıyor.

MORALLER YERİNDE
Ligde geride kalan 12 haftada liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe’de moraller yerinde. Özellikle geçen hafta Medical Park Antalyaspor’a karşı son dakika golüyle alınan 2-1’lik galibiyet sonrası sarı-lacivertli takım, derbi maçına yüksek moralle çıkacak. Deplasman maçlarında, son dakika goleriyle 3 puanı koparan Fenerbahçe’de ön plana çıkan en önemli unsur ise fizik-kondisyon gücü. Yarın oynanacak olan derbi maçta Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’ye karşı özellikle 90 dakika boyunca yüksek konsantrasyon ve tempolu oynaması, siyah-beyazlı takım adına puan ya da puanlar getirebilir. Aksi takdirde son haftalarda olduğu gibi Fenerbahçe, fizik-kondisyon açısından siyah-beyazlılara, gözle görünür bir üstünlük sağlayacaktır.

BEŞİKTAŞ KAZANMAK ZORUNDA
Spor Toto Süper Lig’in geride kalan 12 haftasında 24 puanla 3. sırada kendine yer bulan Beşiktaş’ta hedef, Fenerbahçe deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılmak. Ligde zirve takibinden uzaklaşmak istemeyen siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe maçını kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. Özellikle Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in hafta içerisinde yapılan antrenmanlarda futbolcularını Fenerbahçe maçına konsantre etmek için yoğun mesai harcadığı öğrenildi. Siyah-beyazlıların derbi mücadelesinde Galatasaray’a 2-1’lik skorla kaybetmesinin ardından, ilk derbi mağlubiyetini alan Hırvat Teknik Adam, Fenerbahçe karşısında ise ilk derbi galibiyetini almak istiyor.

ALMEİDA VE FERNANDES KRİZİ
Siyah-beyazlılar bir yandan derbi maçını düşünürken, bir yandan da Portekizli futbolcular Almeida ve Fernandes’in sözleşme sorunlarıyla uğraşıyor. Beşiktaş Yönetiminin, Fenerbahçe maçı öncesi Portekizli futbolcuların sözleşme sorunlarını askıya aldığı bildirilirdi. Siyah-beyazlı kulübün Başkanı Fikret Orman ve Yönetiminin, teknik heyet ve futbolcuları sadece Fenerbahçe maçına konsantre olmaları için uyarılarda bulunduğu belirtiliyor.

335. RANDEVU
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak olan derbi müsabakası, iki takım arasında lig tarihindeki 335. karşılaşma olacak. İki takım ilk kez 22 Kasım 1924’te Taksim Stadı’nda bir dostluk mücadelesinde karşılaştı. O günden bu yana 334 kez birbirleriyle ezeli rekabet içerisinde olan Fenerbahçe ve Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertli takımın 126 galibiyetle üstünlüğü göze çarpıyor.
Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında en son İnönü Stadyumu’nda karşılaşan ezeli rakiplerin, 3 Mart 2013’teki bu mücadelesi nefesleri kesmişti. Özellikle son dakikalara girilirken 2-2 devam eden maçta, Olcay Şahan’ın attığı son dakika golüyle sahadan galibiyetle ayrılan siyah-beyazlılar, rakibini de bu karşılamada zirve yarışından etmişti.
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta derbi mücadelesi, yarın Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda saat 20.00’da başlayacak. Karşılaşmada FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.
(İHA)