BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Derbent köyü taşkınlardan kurtulacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Derbent Köyü Kirenlik deresinin taşkın koruma inşaatına başlanacağını belirtti.

Abone ol

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Merkez İlçe Derbent Köyü Kirenlik deresinin taşkın koruma inşaatının 30 Nisan 2010 tarihinde DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, geçtiğimiz yaz meydana gelen sel afetinde taşkınlara neden olarak Derbent köyünde büyük bir hasara neden olan Kirenlik Deresinin Bartın il genelinde 16 adet yeni taşkın tesisi ile birlikte 2010 yılı yatırım programına alındığını belirtti. Milletvekili Tunç, proje çalışmalarının ardından yapım ihalesine geçildiğini belirterek, 30 Nisan 2010 tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin ardından Kirenlik Deresinin ıslah edilerek, taşkın koruma tesisleri yapılacağını ve Derbent Köyü'nün taşkınlardan korunacağını ifade etti.

Bartın'da seracılık ile ön plana çıkan ve tarım üretiminin en fazla olduğu köylerden olan Derbent Köyünde geçtiğimiz yaz meydana gelen sel taşkınlarının ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, DSİ 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki ve DSİ Bartın İl Müdürü Mehmet Karaçoban ile birlikte incelemelerde bulunmuş ve taşkınlara neden olan Kirenlik Deresinin taşkın koruma çalışmalarını başlatacaklarını açıklamıştı.