BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
HABER /  SAĞLIK

Depresyon beyni nasıl zehirliyor? Depresyon belirtileri

Depresyon nedir ve belirtileri nelerdir? Depresyonun en çok beyne zarar verdiğini biliyor musunuz?

Abone ol

Bir çok insan günümüzde depresyona girdiği düşünebilir. Depresyon belirtilerini net bir şekilde bilmeden bu kanıya varmak doğru olmasa da depresyonun en yaygın ruh hastalıklarından olduğu bilinmektedir. 

Fransız bilim adamlarının araştırması, birçok kez depresyona giren kişilerin bazı beyin faaliyetlerinin değiştiğini, bu durumun konsantrasyon, hız ve dikkati etkilediğini gösterdi.


Bilim adamları hayatı boyunca 1-5 kez depresyona giren 2 bin kişininin bilişsel becerilerini inceledi. Rakamların aralarını doldurmaya yönelik "iz sürme testine" tabi tutulan katılımcıların becerileri önce depresyondayken daha sonra hastalar iyileştiğinde değerlendirildi.

2 KEZ DEPRESYON KÖTÜ 3 VE FAZLASI KORKUTUCU 

İlk ve ikinci depresyon sürecinden hemen sonra testin yapılmasının 35 saniye aldığı görüldü. Ancak 3 ya da daha fazla kez depresyona yakalananların testi bitirme süresinin 80 saniyeye kadar uzadığı saptandı. Depresyonun, tedavi edilmemesi halinde beyinde doku bozulmalarının meydana geldiğini belirten bilim adamları, birçok kez depresyona girenlerin bu hastalığa tekrar yakalanma riskinin de bu nedenle arttığını vurguladı.

depresyon.jpg 

Bilim adamları, şizofreni ve bağımlılık tedavisinde sıkça uygulanan "bilişsel tedavi"nin depresyonda da kullanılabileceğine dikkati çekti. Depresyonun zamanla kötüleşen bir hastalık olduğuna açıklık getiren araştırmanın sonuçları "European Neuropsychopharmacology" dergisinde yayımlandı.

DEPRESYON NEDİR? 

Depresyon günümüzde sık görülen bir hastalık. Erkeklere oranla kadınlarda üç kat daha fazla görülebilmekte. Yapılan araştırmalar; sosyal yaşantı, stres, ekonomik durum, beklentiler, umutsuzluk duygusu gibi faktörlerin kişiyi depresyona sürükleyen önemli etkenler olduğunu ortaya çıkarmıştır.

depresyon.20141025042300.jpg

Kendi mutsuz hissediyorsan, olaylar karşısında hep kendini suçluyorsan, bu hayatın yaşamaya değer olmadığını düşünüyorsan senin gibi düşünen milyonlarca insan olduğunu da bilmelisin. Bunu bilmek depresyonu kolaylıkla atlatabilmeni sağlamayabilir fakat sorunun senden değil, zihnindeki düşüncelerden kaynaklandığını anlamanda yardımcı olur. Bu duygular depresyonun bir parçasıdır ve zihindeki düşünceler değişmedikçe, içinde bulunulan durumda değişmeyecektir.Depresyonla başa çıkabilmek en çok kişinin kendisine bağlıdır.