BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Depremzedelere damızlık hayvan

Elazığ'da 41 kişinin öldüğü depremin yaraları sarılıyor. Depremde zarar gören köylülere hayvan hibe edilecek.

Abone ol

Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar İlçeleri ile köylerinde meydana gelen deprem nedeniyle zarara uğrayan köylülere büyükbaş ve küçükbaş damızlık hayvan hibe edilecek.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Söz konusu deprem nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvanları telef olan ve durumları hasar tespit komisyonlarınca tespit edilen kişilere, telef olan hayvanlarına karşılık büyükbaş ve küçükbaş damızlık hayvan vermek üzere Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevlendirildi.

Belirlenen damızlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, Elazığ Valiliğinin tespit ettiği koordinasyon merkezlerine Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından teslim edilecek.

Hak sahiplerinin talebi olması halinde, hasar tespit komisyonlarınca belirlenen büyükbaş veya küçükbaş hayvanların değeri karşılığında büyükbaş yerine küçükbaş ya da küçükbaş yerine büyükbaş damızlık hayvan verilebilecek.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün, hibe edeceği damızlık hayvanların bedeli, nakliye ve sigorta giderleri görev zararı sayılacak. İncelemenin ardından Hazine Müsteşarlığınca Genel Müdürlüğe ödenecek.