BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.485,97
HABER /  GÜNCEL

Depremzedeler okeye dönüyor!

Van'da yaşanan depremlerin büyük hasara neden olduğu Halkalı Köyü'nde erkekler çadırda hizmet veren kahvede vakit geçiriyor

Abone ol

Köylülerin birlikte kurdukları çadır kahvede gençler, okey oynarken, yaşlılar da sohbet ediyor.

Van'da 23 Ekim'de yaşanan 7.2 ve 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremlerde merkeze 50 kilometre uzaklıktaki 130 haneli Halkalı Köyü'nde 1 kişi ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. Evlerin büyük bölümünün hasar gördüğü köyde gündüz yapacak bir şey bulamayan erkekler, çadırda hizmet veren kahvede bir araya geliyor. Köylülerin ortaklaşa yaptığı, çadır kahvede gençler okey oynarken, yaşlılar da sohbet ediyor. Zamanlarının büyük bölümünü kurdukları çadır kahvede geçiren erkekler, konteyner ve çadırların küçük olması nedeniyle biraraya gelme imkanı bulamadıkları için çadır kahveyi kurduklarını söyledi.

Depremzede köylülerden Cemal Yektaş, şimdiye kadar köylerinde hiç kahve bulunmadığını belirterek, "Konteyner ve çadırlarda elektrik sıkıntısı çekiyoruz. Zaten büyük evlere alışık olduğumuz için küçük bir mekanda sıkılıyoruz. Eskiden olduğu gibi hepimizin biraraya gelmesi zor oluyor. Bir de kış mevsimi olunca yapacak birşey de yok. Biz de köyün erkekleriyle böyle bir yer düşündük. Burada arkadaşlarımızla biraraya gelip oyun oynayıp, sohbet edioruz. Bizim köyün ilk kahvehanesi de çadırdan olmuş oldu" dedi.