BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.426,89
HABER /  GÜNCEL

'Depreme neden olan' çıplak turistlere hapis cezası

Yerli halkın kutsal saydığı Kinabalu Dağı'da çıplak poz verdikleri için haklarında dava açılan 4 turiste üçer gün hapis cezası verildi. Bu kararla, üç gündür gözaltında olan turistler serbest kaldı.

Abone ol

Malezya'da yerli halkın kutsal saydığı Kinabalu Dağı'da çıplak poz verdikleri için haklarında dava açılan dört turiste 3'er gün hapis cezası verildi.

İngiliz vatandaşı Eleanor Hawkins, Kanadalı kardeşler Lindsey ve Danielle Peterson ile Hollandalı Dylan Snel, duruşmada "halkı rahatsız ettiklerini" kabul etmişlerdi.

Turistler, edebe aykırı davranmakla suçlanıyorlardı.

Aralarında bu dört kişinin de bulunduğu toplam 10 turistin, çıplak poz verdikleri için geçen Cuma dağın altında 5.9 büyüklüğündeki bir depreme neden oldukları öne sürülüyor. Depremde 18 kişi ölmüştü.

Dağın bulunduğu Sabah Eyaleti'nin Başbakan Yardımcısı Joseph Pairin Kitingan, çıplak turistlerin dağın ruhunu öfkelendirdiğini iddia etmişti.

Duruşmada yargıç suçlanan turistlerin pişmanlık belirtisi gösterdiğini belirterek üçer günlük hapis cezasının 9 Haziran'dan geçerli olmasına hükmetti.

Böylece üç gündür gözaltında olan zanlılar serbest kaldı. Zanlılar ayrıca 1.331'er dolar para cezasına çarptırıldı.

Savcılara göre turistler dağa tırmandıktan sonra birbirleriyle iddiaya girdiler, üstlerini çıkardılar.

Turistler, dağın kutsal olduğunu söyleyen mihmandara "kapa çeneni" "cehennem ol" gibi sözcüklerle "hakaret ettiler".

Zanlılar, mahkemeye yüzleri kar maskeli görevliler tarafından getirildi. Turistler de içeri girerken yüzlerini kapadılar.

BBC muhabiri Jennifer Pak, öldükten sonra ruhlarının buraya gideceğine inanan birçok kişinin turistlere büyük öfke duyduğunu söylüyor.