BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Depremde Kos'ta ölen Türk vatandaşın kimliği açıklandı

MUĞLA'da dün gece meydana gelen ve Kos'ta da yoğun bir şekilde hissedilen depremde 2 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birininin Türk vatandaşı olduğu ve kimliğinin de Sinan Kurdoğlu olduğu açıklandı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Kos'ta iki kişinin öldüğünü hatırlatan Çavuşoğlu,  "Rodos Başkonsolosluğumuzdan edindiğimiz bilgi çerçevesinde vefat eden iki kişiden birinin Sinan Kurdoğlu isimli Türk vatandaşı olduğunu öğrendik. Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili olarak gerekli işlemleri takip ediyor." dedi.

Çavuşoğlu, beraberindeki Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Bodrum Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu, tedavi gören yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

MİNARE ÖLDÜRDÜ

Sinan Kurdoğlu'nun minare yıkıldığı sırada caminin yanındaki kafeteryada oturduğu ve enkaz altında kalarak öldüğü belirtildi.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Depremin ilk dakikalarından itibaren daha önceki planlamalarımız ve çalışmalarımız çerçevesinde Türkiye'nin deprem gerçeğini nazara alarak, yapmış olduğumuz planlamalar kapsamında AFAD koordinasyon merkezimiz 10 dakikalık zarfında toplanmıştır." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE CAN KAYBI YOK

Depremin yıkıcı etkisini almadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Şükürler olsun ki depremin yıkıcı etkisi olmadığı gibi herhangi bir can kaybına da sebebiyet vermemiştir. AFAD kurumumuz, depremin hemen akabinde Aydın, Afyon, Bursa ve Sakarya'dan olmak üzere ekipleri buraya intikal ettirmiştir, her türlü hazırlıklarımız yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Bodrum’da depremden 4 dakika önce çekilen görüntüler şok etti

Kandilli'den son dakika deprem açıklaması yeniden olacak!

Muğla depreminden gelen görüntüler! Herşeyi yere indirdi