BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
HABER /  GÜNCEL

Deprem Konyada bina boşalttı

Üst üste meydana gelen depremler, Konya'nın en işlek iş merkezini tamamen boşalttı.

Abone ol

Konya’da ‘Richter’ ölçeği’ne göre 4.5 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından kolonunda hasar oluştuğu belirlenen 2 katlı 9 bloktan oluşan Demirci İş Merkezi'ndeki yaşklaşık 100 işyeri boşaltıldı. İş Merkezinin kapısı mühürlendi.

10 Eylül Perşembe günü, merkez üssü Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi’nde ‘Richter’ ölçeğine göre 4.5 ve 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından kent merkezinde yapılan hasar tesbit çalışmasında iki bloktan oluşan ve yaklaşık 100’ün üzerinde işyerinin bulunduğu Demirci İş Merkezi’nde de hasar oluştuğu tesbit edildi. Kolonunda hasar oluşan iş merkezinin, Selçuklu Kaymakamlığı tarafından boşaltılmasına karar verildi.

Dün sabah saatlerinde polis tarafından iş merkezinin etrafında güvenlik önlemi alınırken, Selçuklu Belediyesi Zabıta ekipleri de, boşaltılması yönündeki tebliği işyeri sahiplerine ulaştırdı. İşyeri sahiplerinin bir kısmı önemli evrek ve eşlarını binadan taşıdı. Çalışanların iş yerlerini boşatlaması üzerine polis tarafından bugün işyerlerinin kapılarına mühür vuruldu. Kolon destekleme işleminin tamamlanıncaya kadar iş merkezinin kapalı olacağı belirtildi.